Το Pride Κρήτης έχει την “άδεια διεξαγωγής” από τον κόσμο που θα τ’ αγκαλιάσει. αναφέρει σε ανακοίνωσή της η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου,  η οποία “χαιρετίζει με χαρά και υπερηφάνεια το 1ο LGBTQI+ Pride Κρήτης στο Ηράκλειο”.

Αναλυτικά σητν ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

“Λιγότερο από μια βδομάδα απομένει για να βιώσουμε την ελευθερία και την ομορφιά της διαφορετικότητας στους δρόμους και στο πάρκο της πόλης μας. Για να υπερασπιστούμε τις αξίες της κοινωνικής απελευθέρωσης κι ένα πρότυπο ζωής μακριά απ’ την υποκρισία, τις κοινωνικές προκαταλήψεις και την καταπίεση που χρόνια τώρα ταλαιπωρούν αυτή την κοινωνία και την οδηγούν σε αδιέξοδα.

Ευχαριστούμε ειλικρινά το Pride Κρήτης για τον γόνιμο διάλογο που ανοίγει στην πόλη.

Απορούμε, ταυτόχρονα, με την στάση του Δήμου Ηρακλείου και τη φοβικότητα που επιδεικνύει. Αλήθεια, ποια ανάγκη τον κινεί να δηλώσει ότι “δεν έχει ανάμειξη στις επικείμενες εκδηλώσεις”; Για ποιό λόγο καθυστερεί υπερβολικά (σε αντίθεση με άλλες εκδηλώσεις) να εγκρίνει την άδεια του χώρου; Με ποιό τρόπο υπηρετεί τελικά τα “κατοχυρωμένα συνταγματικά δικαιώματα” (όπως επικαλείται) ;

Κατά τη γνώμη μας, μια δημοτική αρχή οφείλει να λειτουργεί προωθητικά για την κοινωνία της και να μη φοβάται να συγκρούεται όπου η υπεράσπιση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας το επιτάσσει. Θα πρέπει να επιλέξουμε αν θα ανοίξουμε τα μάτια μας προς τον 21ο αιώνα ή αν θα ποτίζουμε τον υποβόσκων Μεσαίωνα. Όλα τ’ άλλα (ισορροπίες & ευθυνοφοβίες) είναι για τους αδύναμους.

Το Pride Κρήτης έχει την “άδεια διεξαγωγής” από τον κόσμο που θα τ’ αγκαλιάσει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook