Στην παραχώρηση του 50% από την μηνιαία βουλευτική του αποζημίωση, προχωρά ο βουλευτής Ηρακλείου με τους Ανεξάρτητους Έλληνες κ. Κώστας Δαμαβολίτης ως «μια έμμεση συγγνώμη για αυτό που υποσχεθήκαμε και δεν καταφέραμε να πράξουμε στην ολότητά του» όπως αναφέρει ο ίδιος, σχολιάζοντας τη νέα συμφωνία που θα φέρει προς ψήφιση στη βουλή η συγκυβέρνηση.

«Δεν γίνεται να υπόκεινται σε αυτή τη δοκιμασία των μέτρων ο λαός, τα χαμηλά στρώματα και εμείς να παραμένουμε αμέτοχοι» σημειώνει ο ίδιος εξηγώντας: «Πρέπει ο κάθε βουλευτής να δίνει το 50% της αποζημίωσης είτε σε ένα ταμείο πχ το ΙΚΑ, είτε στο πρόγραμμα για την ανθρωπιστική κρίση», αναφέρει ο κ. Δαμαβολίτης ο οποίος παίρνει την πρωτοβουλία και ξεκινά την συγκεκριμένη διαδικασία από τα τέλη αυτού του μήνα: «Πρέπει να συμπάσχουμε. Εγώ τουλάχιστον το έχω πάρει απόφαση, μαζί μου συμφωνεί και ο κ. Παπαχρηστόπουλος (επίσης βουλευτής με τους Ανεξάρτητους Έλληνες) και…όσο κρατήσουμε…».

Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχει ανοίξει μια τέτοια συζήτηση ανάμεσα σε βουλευτές από τις κοινοβουλευτικές ομάδες, τελικά η πρωτοβουλία παραμένει σε φιλολογικό επίπεδο. «Γι αυτό και το κάνουμε εμείς την αρχή και ξεκινάμε αυτή τη πρωτοβουλία αρχίζοντας από τις 27 του μήνα όπου το 50% του μισθού μας θα κατευθυνθεί σε κάποιο ασφαλιστικό ταμείο ή σε κάποιο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανθρωπιστικής κρίσης. Είναι θέμα ηθικής τάξης και μια έμμεση συγγνώμη για αυτό που υποσχεθήκαμε και δεν καταφέραμε να πράξουμε στην ολότητά του», καταλήγει ο κ. Δαμαβολίτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook