Η ΑΝΤΑΡΣΙΑ στα Χανιά στηρίζει όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της το 1ο Pride στην Κρήτη ενάντια στον σεξισμό και την καταπίεση.

Η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΙΑ

Στην εποχή της κρίσης, ο αγώνας για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ (Λεσβίες, Ομοφυλόφιλοι, Αμφιφυλόφιλοι, Τρανσέξουαλ) γίνεται περισσότερο επίκαιρος από ποτέ. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αδιαφορήσει αλλά αντίθετα χρειάζεται να παλέψει με αυτοπεποίθηση ενάντια στο σεξισμό, το ρατσισμό και το φασισμό. Οι αγώνες και η αμφισβήτηση των κυρίαρχων αντιλήψεων μπορούν να κοντράρουν τις σεξιστικές διακρίσεις. Χρειάζεται όλοι μαζί να παλέψουμε για αυτό, χωρίς να διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους σε ομάδες που θα έρχονται σε σύγκρουση μεταξύ αντί να αντιμετωπίζουν τον κοινό εχθρό, τον καπιταλισμό. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει Γι’ αυτούς τους λόγους, το δημοτικό σχήμα της Ανταρσία στα Χανιά χαιρετίζει υπερήφανα και στηρίζει με όλες τις δυνάμεις του, την οργάνωση του 1ου Pride διημέρου φεστιβάλ της Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί στις 26 και 27/6 στο πάρκο Γεωργιάδη στο Ηράκλειο, ενάντια σε κάθε ομοφοβική και ρατσιστική προκατάληψη

Δεν ξεχνάμε, οι ΛΟΑΤ βρίσκονται στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), του φιλομνημονιακού μπλοκ, των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, της αστυνομίας, της Εκκλησίας. Η διεξαγωγή μάλιστα του Pride στο Ηράκλειο δημιούργησε αντιδράσεις από τα δεξιά κομμάτια του δήμου και της περιφέρειας μαζί με την εκκλησία, που απαίτησαν η δημοτική να πάρει πίσω την παραχώρηση του πάρκου Γεωργιάδη, διεκδικώντας στην ουσία να ακυρωθεί το Pride. Ότι δεν πέρασαν αυτοί οι εκβιασμοί δείχνει τη δυναμικότητα του κινήματος και των δίκαιο των αιτημάτων του για σεξουαλική και σωματική απελευθέρωση αλλά αποδεικνύει και την αναγκαιότητα του απλώματος της άνευ όρων στήριξης του Pride και των αγώνων της ΛΟΑΤ κοινότητας σε όλη την κοινωνία, σε όλα τα κομμάτια των εργαζόμενων και της νεολαίας.

Με λίγα λόγια, χρειάζεται να πάρουμε θέση απέναντι σε όλα αυτά τα ζητήματα χωρίς ναι μεν και αλλά. Η υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤ είναι ένα σημαντικό ζήτημα και δεν πρέπει να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Η Αριστερά ήταν πάντα στο πλευρό των καταπιεσμένων από την κυρίαρχη πολιτική και δεν πρόκειται να αλλάξει τώρα την πολιτική δράση και τις ιδέες της. Ιδιαίτερα τώρα, όπου βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική συγκυρία όπου μαζί με το νομοσχέδιο συμβίωσης, που αποτελεί ένα πρώτο βήμα για τις αλλαγές που μπορούν να πραγματοποιηθούν, και που πατάει πάνω στις σκληρές μάχες που έδωσε και θα συνεχίσει να δίνει το κίνημα.

Γι’ αυτό διεκδικούμε την επέκταση του νοµικού πλαισίου για την αντιµετώπιση της ρατσιστικής βίας ώστε να περιλαµβάνει το σεξουαλικό προσανατολισµό, αλλά και την αναγνώριση του δικαιώματος στον πολιτικό γάµο, την υποβοηθούµενη αναπαραγωγή και τη παρένθετη µητρότητα, την υιοθεσία και γονεϊκότητα σε ΛΟΑΤ ζευγάρια. Δίνουμε παράλληλα τη μάχη για την καταδίκη της ναζιστικής συμμορίας της Χρυσής Αυγής και για το ξήλωμα των ρατσιστικών πυρήνων της που οργανώνουν επιθέσεις ενάντια σε ΛΟΑΤ, μετανάστες και αριστερούς αγωνιστές. Χωρίς καμία παραχώρηση στις λογικές της αναμονής για μια περήφανη και ανοιχτή διεκδίκηση των δικαιωμάτων ενάντια σε κάθε είδους διάκριση που μπορεί να ανοίξει το δρόμο για την απελευθέρωση, για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση οποιασδήποτε σεξουαλικής έκφρασης. 

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook