Τρισάγιο στη μνήμη του Ταξίαρχου Γεωργίου Βασιλάκη τελέστηκε σήμερα το πρωί  στον 7ο όροφο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, που φέρει και το όνομά του («όροφος Γεωργίου Βασιλάκη»), παρουσία της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας του Σώματος. 

Ο αείμνηστος Γεώργιος Βασιλάκης έχασε τη ζωή του στις 24 Ιουνίου 2010 από αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό, που είχε τοποθετηθεί σε φάκελο αλληλογραφίας και εξερράγη στο γραφείο του. 

Καταγόταν από το Απεσωκάρι Ηρακλείου και υπηρετούσε ως Υπασπιστής στο γραφείο του τότε Υπουργού Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος ήταν ο αποδέκτης του παγιδευμένου με εκρηκτικά δέματος που άνοιξε ο τραγικός αξιωματικός

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης,  ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος και o Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος. Από τη Φυσική Ηγεσία παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Υπαρχηγός του Σώματος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου, Αντιστράτηγος Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Δημήτριος Γεωργατζής, η Προϊσταμένη του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, Υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Τάξης, Υποστράτηγος Χρήστος Δραγατάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Οικονομοτεχνικής Υποστήριξης και Πληροφορικής, Υποστράτηγος Γεώργιος Κωτσάκης, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος Δημήτριος Δήμου, Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και αστυνομικό προσωπικό. 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook