Συνελήφθησαν, χθες  στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων, 34χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σουηδίας για διευκόλυνση εξόδου από τη xώρα, σε μη νόμιμο 36χρονο αλλοδαπό υπήκοο Συρίας και πλαστογραφία. Επιπλέον συνελήφθη και ο 36χρονος, για πλαστογραφία πιστοποιητικών. Επιπρόσθετα, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 34 και 38 ετών για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, χθες (23.06.2015) κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων, αλλά και εφαρμογής ειδικού σχεδίου, για την καταπολέμηση της παράνομης εξόδου μεταναστών από τη χώρα, εντοπίστηκαν στο χώρο του αεροδρομίου ο 34χρονος κατά το χρόνο που συνόδευε τον 36χρονο κάνοντας χρήση πλαστών διαβατηρίων Αρχών Σουηδίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα για Κοπεγχάγη Δανίας. Από τη διενεργηθείσα προανάκριση προέκυψε ότι ο 34χρονος προμήθευσε τα συγκεκριμένα ταξιδιωτικά έγγραφα, στον 36χρονο, προκειμένου να διευκολύνει την έξοδο του από τη χώρα.

Επιπλέον, συνελήφθησαν χθες (23.06.2015), στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων «Ι. Δασκαλογιάννης», ο 34χρονος με τον 38χρονο διότι επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Βουλγαρίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Πίζα Ιταλίας.

Επιπλέον, στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης», συνελήφθησαν χθες (23.06.2015) από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου, έξι (6) αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας (40χρονος, 38χρονη, 20χρονη, 39χρονος, 52χρονη και 26χρονος), 30χρονη αλλοδαπή υπήκοος Ερυθραίας και 31χρονος αλλοδαπός υπήκοος Σενεγάλης,  για πλαστογραφία πιστοποιητικών.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν  ο 40χρονος και η 30χρονη, διότι σε γενόμενο αστυνομικό έλεγχο επέδειξαν στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Σουηδίας και Αρχών Ερυθραίας αντίστοιχα, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό τη Γένοβα Ιταλίας. Επιπλέον συνελήφθησαν, η 38χρονη με την 20χρονη (η οποία συνόδευε το ανήλικο τέκνο της ), διότι επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα αρχών Τσεχίας, ο 39χρονος Αρχών Τουρκίας, η 52χρονη Αρχών Ιταλίας και ο 31χρονος αρχών Γαλλίας, προκειμένου να αναχωρήσουν από τη χώρα με προορισμό το Παρίσι Γαλλίας,  ενώ ο 26χρονος  επέδειξε στους αστυνομικούς πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα Αρχών Τσεχίας, προκειμένου αναχωρήσει από τη χώρα με προορισμό τη Γενεύη Ελβετίας.

Τα πλαστά έγγραφα κατασχέθηκαν.

Οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους, σχηματισθείσα δικογραφία οδηγήθηκαν, στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων και Ηρακλείου αντίστοιχα.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook