Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, δράστης των επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013, καταδικάστηκε πριν από ένα μήνα σε θάνατο

Ο βομβιστής της Βοστώνης Τζοχάρ Τσαρνάεφ μίλησε σήμερα για πρώτη φορά δημόσια, από το 2013, και ζήτησε συγγνώμη από τα θύματα και τις οικογένειές τους. «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη στα θύματα και τους επιζώντες. Λυπάμαι για τις ζωές που πήρα, για τα δεινά που έχω προκαλέσει, για την ανεπανόρθωτη ζημιά που προκάλεσα» δήλωσε ο Τσαρνάεφ στο δικαστήριο την Τετάρτη. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ξεχύθηκε σε αναφιλητά.

«Είμαι μουσουλμάνος. Η θρησκεία μου είναι το Ισλάμ. Προσεύχομαι στον Αλλάχ να παραχωρήσει έλεος σε εκείνους που πλήττονται από συνεχείς βομβαρδισμούς», συνέχισε με χαμηλή φωνή, σταματώντας ανάμεσα στις προτάσεις. «Προσεύχομαι για την επούλωση των πληγών σας. Ζητώ από τον Αλλάχ το έλεός Του για μένα, τον αδελφό μου και την οικογένειά μου» πρόσθεσε.

Ο δράστης των επιθέσεων του Μαραθωνίου της Βοστώνης το 2013 καταδικάστηκε πριν από ένα μήνα σε θάνατο, μετά από σχετική απόφαση του δικαστηρίου. Τότε, ο κατηγορούμενος, ένας νεαρός μουσουλμάνος με καταγωγή από την Τσετσενία που ήρθε στις ΗΠΑ σε ηλικία 8 ετών, παρέμεινε απαθής κατά την ανάγνωση της απόφασης.

Υπενθυμίζεται πως τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας 8χρονος και 264 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων 17 ακρωτηριάστηκαν, όταν δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα εντός του πλήθους που είχε συγκεντρωθεί κοντά στην γραμμή τερματισμού του μαραθωνίου της Βοστώνης την 15η Απριλίου του 2013.

Η υπεράσπιση μάταια υποστήριξε ότι ο νεαρός Τσαρνάεφ βρισκόταν υπό την επιρροή του μεγαλύτερου αδελφού του Ταμερλάν, που είχε ριζοσπαστικοποιηθεί, ο οποίος πέθανε τέσσερις ημέρες μετά τις επιθέσεις. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook