Ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου στη Σούδα, πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης λιμενικοί, ζητώντας άμεση και μόνο λύση στο στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η υπηρεσία.

Οι λιμενικοί διαμαρτυρήθηκαν για την καθυστέρηση υλοποίησης απόφασης σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η μετεγκατάσταση των υπηρεσιών του ΛΣ Χανίων, στον Α’ όροφο του τελωνείου Σούδας. Οι λιμενικοί ζητούν την υλοποίηση της σχετικής απόφασης για την παραχώρηση του χώρου η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει πράξη, δημιουργώντας προβλήματα στην λειτουργία των υπηρεσιών.

Η αρχή του προβλήματος έγινε με την πρώτη μεταστέγαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων από το παλιό λιμάνι των Χανώιν στο λιμάνι της Σούδας, στο κτίριο που στέγαζε το Α’ Λιμενικό Τμήμα. Ωστόσο ο σχεδιασμός αυτός αποδείχτηκε ανεπαρκής, καθώς το συγκεκριμένο κτίριο δεν επαρκούσε για να χωρέσει όλες τις υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου με αποτέλεσμα οι υπηρεσίες να είναι σπασμένες σε τρία κομμάτια: Η μια βρίσκεται στη Σούδα και οι άλες δύο σε διαφορετικά κτίρια στα Χανιά.

Δείτε πώς περιγράφουν εκπρόσωποι των λιμενικών το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα που οι λιμενικοί ζητούν την υλοποίηση της απόφασης για την παραχώρηση του χώρου  στο τελωνείο Σούδα, οι τελωνειακοί με ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για “ρεσάλτο κατά του τελωνείου Χανίων”, επισημαίνοντας ότι δεν αποτελεί λύση “η στέγαση μιας υπηρεσίας με ταυτόχρονη καταστροφή μιας άλλης”.

Ανακοίνωση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος

Η Ένωση προσωπικού Λιμενικού Σώματος Δυτικής Κρήτης (ΕΠΛΣΔΚ) με αφορμή την πραγματοποίηση ένστολης παράστασης διαμαρτυρίας από κοινού με την Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος (ΠΕΑΛΣ) στις  24 Ιουνίου 2015 έξω από το κτήριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων στο Λιμένα Σούδας, ευχαριστεί τους ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ για την ανταπόκριση – συμμετοχή στο κάλεσμα της, την αντιπροσωπεία της προσωρινής Διοικούσας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος (ΠΟΕΠΛΣ) για την στήριξή της και την αντιπροσωπεία της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης (ΕΠΛΣΑΚ) για την παρουσία τους.

Η ένστολη παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε προκειμένου δοθεί μόνιμη λύση στη στέγαση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χανίων ζητώντας από την πολιτεία να λειτουργήσει υπέρ του πολίτη και του κράτους.  
                                           

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook