Άρχισε την Παρασκευή η δίκη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας, Γιούλια Τιμοσένκο, που κατηγορείται για κατάχρηση εξουσίας.

Η δίκη διεξάγεται σε μια μικρή αίθουσα του δικαστηρίου του Κιέβου, η οποία ήταν ασφυκτικά γεμάτη. \”Αυτή είναι μια φάρσα, ένα τσίρκο και όχι δίκη\” είπε η Τιμοσένκο στο δικαστή.

Έξω από το δικαστήριο, περίπου 1.000 διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στην Τιμοσένκο, κρατώντας άσπρες και κόκκινες σημαίες της αντιπολιτευόμενης πολιτικής της κίνησης. \”Η φωνή της Γιούλια είναι η φωνή του λαού, όχι στην πολιτική καταπίεση\” έγραφαν τα πανό των διαδηλωτών.

Η Γιούλια Τιμοσένκο κινδυνεύει με ποινή δεκαετούς κάθειρξης για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση υπογραφής συμφωνιών με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου, όταν ήταν πρωθυπουργός, το 2009.

Η ίδια κατηγορεί με τη σειρά της τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανούκοβιτς ότι βρίσκεται πίσω από τις διώξεις που της ασκήθηκαν, με στόχο να την αποκλείσει από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και από τις προεδρικές του 2015.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook