Οι δυτικές δυνάμεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. κατηγόρησαν το Ιράν για «ανησυχητικές παραβιάσεις» των κυρώσεων του Οργανισμού για το πυρηνικό του πρόγραμμα, συχνά με τη βοήθεια της Συρίας.

Συγκεκριμένα, οι Η.Π.Α., η Γαλλία και η Βρετανία ζήτησαν τη δημοσιοποίηση έκθεσης των ειδικών του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν.

«Η τελική έκθεση που έστειλαν οι ειδικοί τον περασμένο μήνα στο Συμβούλιο περιλαμβάνει έναν πίνακα με τις πλήρεις και ανησυχητικές παραβιάσεις του Ιράν των υποχρεώσεων του» τονίζει ο Γάλλος αναπληρωτής πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη, Martin Briand.

«Οι παραβιάσεις αυτές είναι συστηματικές και σκόπιμες. Αφορούν σε όλες τις κατηγορίες των μέτρων που έχουν υιοθετηθεί: πυρηνικές, βαλλιστικές, εμπορικές, οικονομικές, εμπάργκο όπλων και απαγόρευση μεταφορών» διευκρίνισε ο ίδιος.

«Είμαστε ιδιαίτερα ανήσυχοι από τον ενεργό ρόλο της Συρίας στην παράνομη μεταφορά όπλων: η Συρία εμπλέκεται στις σημαντικότερες περιπτώσεις παραβίασης του εμπάργκο όπλων» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο Γάλλος διπλωμάτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook