Ποικίλες δραστηριότητες, για παιδιά ηλικίας από 6 έως 13 ετών, θα υλοποιήσουν το φετινό καλοκαίρι και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 έως και το τέλος Ιουλίου, τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας (Κ.Π.Δ.) του Δήμου Χανίων.
Τα προγράμματα τα οποία θα υλοποιηθούν στα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας στα Λενταριανά, τα Παχιανά, τον Άγιο Ιωάννη και την Παλιά Πόλη, παρουσιάστηκαν σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν σήμερα, Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, η Πρόεδρος του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π.) Χρύσα Χαριτάκη, η προϊσταμένη του ΔΟ.ΚΟΙ.Π.Π. Κατερίνα Κουνελάκη, παρουσία των υπευθύνων των Κέντρων, Ελένης Καρτσωνάκη, Αργυρώς Κατσιγιαννάκη και Ελισάβετ Τσιγκουνάκη.
«Τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας, δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους, να δραστηριοποιηθούν μέσα σε ομάδες, να επικοινωνούν, να εκφράζονται, να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και ευθύνες, να δημιουργούν, να σχεδιάζουν, να αποκτούν δεξιότητες και εμπειρίες ζωής και γενικά να αναπτύσσονται και να ωριμάζουν σαν προσωπικότητες», επεσήμανε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης.
 Και συμπλήρωσε ότι «η Δημοτική Αρχή, στηρίζει και θα συνεχίσει να στηρίζει τα Κέντρα Παιδικής Δημιουργίας».
«Για το φετινό καλοκαίρι, τα Κ.Π.Δ. θα αναπτύξουν ποικίλα προγράμματα όπου τα παιδιά θα περάσουν ευχάριστες στιγμές προσεγγίζοντας την τέχνη,την έκφραση, τη δημιουργικότητα, την τεχνολογία, την πληροφόρηση, τη γνώση , τη χαρά», τόνισε από την πλευρά της η κα Κουνελάκη.
Τέλος, η κα Χαριτάκη, παρουσίασε τα προγράμματα που θα αναπτυχθούν και τα οποία περιλαμβάνουν:
Εκμάθηση Κρητικών , Νησιώτικων και Λαϊκών χορών και θεατρική παιδεία 
(Αγιασμενάκη Στέλλα, Τερεζάκη Γεωργία, Καραζεπούνη Αργυρώ ) 
Δημιουργίες με πηλό, με την κεραμίστρια Ασπασία Βασιλικάκη. 
Πρόγραμμα Ναυαγοσωστικής με θέμα πρόληψη ατυχημάτων σε θάλασσα και πισίνα (ΝΟΧ , Νικολαντωνάκης Κώστας )
Παιγνίδια εφευρετικότητας (Βασιλομανωλάκης Κυριάκος)
Ενημέρωση – συζήτηση σε σύγχρονα θέματα (ανακύκλωση , υγιεινή διατροφή, περιβάλλον , οικολογία ) με προσκεκλημένους εξειδικευμένους επιστήμονες .
Αφήγηση παραμυθιού. Η γνώση , η αλήθεια αλλά και η ποίηση που κρύβουν τα παραμύθια, είναι μια αποτελεσματικής μέθοδος για να καλλιεργηθεί η φαντασία των παιδιών και να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητά τους .
Ημερήσιες εκδρομές όπως στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Μουσείο Σχολικής Ζωής κλπ, για επιμόρφωση , ψυχαγωγία και χαρά. 
Μαθήματα κατασκευής φιγούρας καραγκιόζη .
Μαθήματα ζωγραφικής πάνω σε πέτρα , ξύλο , γυαλί. 
Συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο «Λόγος» – Παρουσιάσεις βιβλίων (Ρουσοχατζάκη Μαρία)
Μαθήματα μουσικής – φωνητικής . Οργάνωση χορωδίας παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας (Ζέτα Κολάρου Μαρκαντωνάκη) 
Πρόγραμμα συμβουλευτικής και στήριξης σε εβδομαδιαία βάση από την ψυχολόγο της υπηρεσίας (Κατερίνα Μαλανδράκη) 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook