Σε μήνυμά της με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας κατα των ναρκωτικών η βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ κα Ευαγγελία Κουρουπάκη αναφέρει τα εξής : 
\”Η 26 Ιουνίου ως παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών υπενθυμίζει ότι συνεχίζουμε να βρισκόμαστε αντιμέτωποι με το φαινόμενο της εξάρτησης από ψυχοτρόπες ουσίες που αποτελεί ένα μεγάλο και σύνθετο πρόβλημα που μας αγγίζει και μας αφορά όλους : Πολιτεία, φορείς και κοινωνία. 
Αποτέλεσμα μιας βαθιάς κρίσης των σύγχρονων δυτικών κοινωνιών στην Ελλάδα έβρισκε ως πρόσφατα αντίπαλο στους ισχυρούς δεσμούς της οικογένειας. 
Πλέον, η ελληνική οικογένεια έχει αποδυναμωθεί : οι γονείς δεν έχουν χρόνο για τα παιδιά τους. Όταν τα παιδιά εισπράττουν αδιαφορία από τους γονείς, την κοινωνία και το κράτος αποτελούν εύκολη λεία για τους λαθρεμπόρους ναρκωτικών ουσιών. 
Ας γίνει, λοιπόν, η σημερινή μέρα αφορμή να κάνουμε την αυτοκριτική μας ως γονείς, ως πολίτες και ως Πολιτεία και να αλλάξουμε συμπεριφορά απέναντι στους νέους, να επιδείξουμε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για εκείνους και να συμβάλουμε όλοι θετικά στη δημιουργία μιας πιο υγιούς στάσης της νεολαίας μας. Ας τους δώσουμε να αισθανθούν τη σιγουριά, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της αναντικατάστατης σχέσης γονιού-παιδιού που κανένας ψεύτικος «παράδεισος» δεν μπορεί να επηρεάσει.
Ιδιαίτερα απέναντι σε ευάλωτες ομάδες, όπως είναι οι νεαροί παραβάτες, αποτελεσματική παρέμβαση έχει αποδειχθεί η έγκαιρη που φαίνεται να συνιστά τον ακρογωνιαίο λίθο στην προσπάθεια των επαγγελματιών υγείας να αναχαιτίσουν την εξάπλωση της χρήσης εξαρτησιογόνων ουσιών στον νεαρό πληθυσμό.
Η έγκαιρη αυτή παρέμβαση στις ευάλωτες ομάδες καθώς και η ευαισθητοποίηση των γονιών και γενικότερα της κοινωνίας δεν μπορεί παρά να αφορά μόνο στον τομέα της πρόληψης κι επειδή το θέμα των ναρκωτικών είναι πολυδιάστατο θα πρέπει ταυτόχρονα να αναληφθούν δράσεις και προγράμματα θεραπείας, κοινωνικής επανένταξης των τοξικομανών και σκληρής τιμωρίας των λαθρεμπόρων ναρκωτικών ουσιών. 
Ας σκεφτούμε, λοιπόν, σήμερα περισσότερο τους δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας κι ας βοηθήσουμε έμπρακτα για να ξαναγίνει η ζωή τους όπως λέει και ο Ελύτης: «η επ’ αύριο της ζωής πάλι ζωή».\”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook