Εξιχνιάστηκε, η υπόθεση κλοπής η οποία διαπράχθηκε την 25.06.2015 το πρωί στην Ιεράπετρα από το σπίτι μιας 79χρονης γυναίκας.

Συνελήφθη, προχθές (26.06.2015) το βράδυ, 29χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένη κλοπή. Επιπλέον συνελήφθη 27χρονη ημεδαπή διότι βρέθηκαν στη κατοχή της και κατασχέθηκαν βιβλιάρια τραπέζης με χρηματικά ποσά των οποίων τη κατοχή δε μπορούσε να δικαιολογήσει. 

Ειδικότερα, ύστερα από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη προανάκριση του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 29χρονος μαζί με ένα ακόμα άτομο, το οποίο αναζητείται, την 25.06.2015 το πρωί προσποιούμενος τον ηλεκτρολόγο απασχόλησε την 79χρονη. Κατά το χρόνο αυτό  ο συνεργός του εισήλθε στην οικία και αφαίρεσε χρηματικό ποσό των 80.000 Ευρώ. 

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ιεράπετρας και υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας  Λασιθίου αναζητήθηκαν οι ανωτέρω δράστες, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και Πειραιά, για τον εντοπισμό και τη σύλληψή τους.

Ύστερα από τις παραπάνω ενέργειες συνελήφθη από τις λιμενικές αρχές ο 29χρονος ενώ ταξίδευε από Ηράκλειο προς Αθήνα με πλοίο της γραμμής, κατηγορούμενος για τη διάπραξη της κλοπής από την οικία της 79χρονης ενώ η 28χρονη συνελήφθη διότι στη κατοχή της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάρια καταθέσεων διαφόρων τραπεζικών καταστημάτων με χρηματικά ποσά την κατοχή των οποίων δε μπορούσε να δικαιολογήσει.

Ο συλληφθείς κατά το παρελθόν είχε απασχολήσει για τη τέλεση ομοειδών πράξεων σε διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook