Μύθος

Αποτελεί το πιο δροσιστικό και το πιο παρεξηγημένο φρούτο του καλοκαιριού.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε νερό (περίπου 90%) και πολύ χαμηλές θερμίδες.

Μία λεπτή φέτα καρπούζι αποδίδει περίπου 60 θερμίδες. Είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α , βιταμίνη C, βιταμίνη Β6, λυκοπένιο, β-καροτένιο, κάλιο, μαγνήσιο και φυτικές ίνες.

Η περιεκτικότητα του σε ζάχαρα κυμαίνεται μόλις στο 5% που αποτελούν όμως το κύριο χαρακτηριστικό που του προσδίδει αυτή τη γλυκιά γεύση.

Οφέλη από την κατανάλωση του: ενυδάτωση του οργανισμού, τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, αντιοξειδωτική δράση, καλή λειτουργία του εντέρου, αντιγηραντική δράση, βελτίωση της όρασης, ρύθμιση της λειτουργίας της καρδιάς και της αρτηριακής πίεσης.

Το καλύτερο διάστημα για την κατανάλωση του είναι από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο. Μπορεί να καταναλωθεί με πολλούς συνδυασμούς και διάφορες μορφές , όπως σε φρουτοσαλάτες, χυμούς φρούτων, με γιαούρτι ή τυρί, σαν γρανίτα, γλυκό κουταλιού, παγωτά σορμπέ, ακόμα και σε αλκοολούχα ποτά. Αυτό το καλοκαίρι λοιπόν μπορείτε να το απολαύσετε χωρίς ενοχές.

Παγωμένου Ελευθερία
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Βιογραφικό σημείωμα