Ξέσπασε στο δικαστήριο ο πατέρας του Παύλου Φύσσα, κατά τη διάρκεια της δίκης. 

Σήμερα η διαδικασία συνεχίστηκε με τις τοποθετήσεις των υπόλοιπων συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για το θέμα.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων τόνισαν και πάλι στις δευτερολογίες τους πως δεν πρέπει να αποδεχθεί το δικαστήριο την Πολιτική Αγωγή για όσους εκ των κατηγορουμένων -μεταξύ αυτών και την αποκαλούμενη ηγετική ομάδα, πρώην και νυν βουλευτές του κόμματος- δεν εμπλέκονται στη δολοφονία Φύσσα και στις επιθέσεις κατά των μελών του ΠΑΜΕ και κατά των Αιγυπτίων ψαράδων.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του συνηγόρου υπεράσπισης Β. Καπερνάρου προκλήθηκε εκνευρισμός του πατέρα του 34χρονου Παύλου Φύσσα όταν ο δικηγόρος ανέφερε πως «στα νομικά δεν υπάρχει ο όρος δολοφονία,υπάρχει η ανθρωποκτονία από πρόθεση και η απόπειρα ανθρωποκτονίας ….». Ο κ. Φύσσας φώναξε δυνατά στο δικαστήριο «σχέδιο είχαν», ενώ ένας φίλος του αδικοχαμένου μουσικού αντέδρασε, λέγοντας στον ομιλιτή δικηγόρο «Σας θίξαμε;». Ο Β. Καπερνάρος είπε: «οι συγγενείς έχουν απόλυτο δικαίωμα. Έχετε απόλυτο δίκιο, σας συμμερίζομαι…Πρόκειται για υποχρέωση νομική, επαγγελματική». 

Ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας επανέλαβε τον ισχυρισμό των βουλευτών πως η δίωξη σε βάρος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και των βουλευτών είναι «πολιτική και μεθοδευμένη» και«κατέκρινε» την πλευρά της Πολιτικής Αγωγής πως παρέλειψε να αναφερθεί στη μειοψηφία που καταγράφηκε από τον εισηγητή εφέτη Νίκο Σαλάτα, στο παραπεμπτικό βούλευμα. Ο κ. Μιχαλόλιας τόνισε πως η άποψη του εισηγητή ήταν ότι δεν στοιχειοθετείται το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης χωρίς οικονομικό όφελος.  

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook