Η αγορά του Ηρακλείου καταρρέει και οι έμποροι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς η αγορά της πόλης από σήμερα το πρωί είναι νεκρή με την κίνηση να είναι σε επίπεδα καθίζησης.

Έμποροι μιλούν στο Flashnews.gr και τονίζουν ότι το τελειωτικό χτύπημα για το λιανικό εμπόριο θα δοθεί την περίοδο που διανύουμε. Ρευστότημα είναι ένας όρος άγνωστος και πλέον κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν στο τέλος του καλοκαιριού εκατοντάδες επιχειρήσεις συνεχίσουν την λειτουργία τους. 

”Είμαστε απογοητευμένοι και πράγματι το λιανικό εμπόριο βρίσκεται σε συνεχή ύφεση. Οι έμποροι πρέπει να στηριχθούν με πολιτικές ανάπτυξης καθώς η βιωσιμότητα των καταστημάτων βρίσκεται στον αέρα”, υποστηρίζει ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης.

”Στα καταστήματά μας δεν έχει μπει από το πρωί κανείς. Κυριολεκτώ λέγοντας ότι δεν έχει μπει κανείς πελάτης. Ούτε τουρίστας ούτε Έλληνας. Δεν ξέρω που μπορεί να οδηγηθεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί. Δεν ξέρω αν θα αντέξουμε οι έμποροι. Η εβδομάδα που διανύουμε είναι πολύ κρίσιμη”, τονίζει ο έμπορος του Ηρακλείου Βασίλης Καραίσκος.
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook