«Η κυβέρνηση είχε μια ισχυρή εντολή τον περασμένο Γενάρη, την απαξίωσε, ανάλωσε το πολιτικό κεφάλαιο, ροκάνισε το χρόνο και ήρθε την τελευταία στιγμή ουσιαστικά να εκβιάσει τον ελληνικό λαό για να υφαρπάξει ένα «όχι» στο συγκεκριμένο δημοψήφισμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βασίλης Κεγκέρογλου στη διάρκεια της τηλεοπτικής του παρουσίας στο ΣΚΑΪ, αναφερόμενος στο ψευτοδίλημμα – όπως το χαρακτήρισε- που τέθηκε από την πλευρά της κυβέρνησης

Και ο Βουλευτής συνέχισε λέγοντας πως: «Θα πρέπει να πούμε ότι το χθεσινό δίλημμα του «ναι» ή του «όχι» στην πρόταση των θεσμών ήδη είναι «κενό» γράμμα. Δεν υφίσταται πρόταση των Θεσμών.  Σίγουρα από την Τρίτη το βράδυ δεν υφίσταται, αλλά και σύμφωνα με αυτά τα οποία έχουμε δει μέχρι τώρα, δεν υπάρχει κανένα σχέδιο από την πλευρά των Θεσμών.

Το μόνο που υπάρχει είναι η πρόταση Τσιπρα. Τα 8 δις που κατέθεσε με την υπογραφή του ο κ. Τσίπρας και τα οποία, αν ήταν ειλικρινής σε σχέση με την γνώμη του ελληνικού λαού, θα έπρεπε να θέσει το δημοψήφισμα με τη δική του πρόταση και να τοποθετηθούμε για αυτή.

Έχουμε ένα πλαστό δίλημμα λοιπόν, στο οποίο εμείς δεν μπαίνουμε, γιατί δε θέλουμε να μπούμε στη λογική της κυβέρνησης Τσίπρα που επιχειρεί ο πρωθυπουργός. Δε θέλουμε να είμαστε συνένοχοι. Λέμε λοιπόν ότι το πραγματικό δίλημμα είναι διαφορετικό. Εμείς λέμε ότι το «ναι» το δικό μας αφορά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, την επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων που έχουν καταρρεύσει μαζί με το ψευτοδίλημμα του κ. Τσίπρα, με εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης».

Η ανασφάλεια των πολιτών

«Η ανασφάλεια που προκλήθηκε στους πολίτες που δεν έχει καμία σχέση με την ανασφάλεια που βίωσε το προηγούμενο διάστημα, είναι αποτέλεσμα των επιλογών της κυβέρνησης. Όλα ήταν γνωστά. Και τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις προθεσμίες και τα ζητήματα που είχαν να κάνουν με τις επιπτώσεις, τη συμπεριφορά και τους κανόνες με τους οποίους λειτουργεί ο ELA», είπε ο κ. Κεγκέρογλου σχετικά με την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πολίτες τα τελευταία 24ωρα, μετά και το προσωρινό κλείσιμο των τραπεζών, ο οποίος αναφερόμενος στον κ. Τσίπρα και την τελευταία του απόφαση για τη διενέργεια του δημοψηφίσματος ανέφερε πως: «Από πού μένει σε εκκρεμότητα από την πλευρά του πρωθυπουργού, είναι  να πάρει πρωτοβουλία και να «μαζέψει» τα πράγματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook