Στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος τύπου Hercules C-130 κατέπεσε και συνετρίβη σε κατοικημένη περιοχή, πάνω σε ένα ξενοδοχείο και σε σπίτια στην πόλη Μεντάν της βόρειας Σουμάτρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Σύμφωνα με το BBC, ο τοπικός τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι το αεροσκάφος συνετρίβη πάνω σε δύο σπίτια και σε ένα αυτοκίνητο και τυλίχτηκε στις φλόγες.

“Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι 30 άνθρωποι σκοτώθηκαν…Ο αριθμός ενδέχεται να αυξηθεί”, δήλωσε στο Ρόιτερς ο Χισάρ Τουρνίπ, εκπρόσωπος της υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης της Ινδονησίας.

Ο εκπρόσωπος του στρατού Φουάντ Μπασία δήλωσε ότι το πλήρωμα ήταν 12μελές, περιλαμβανομένου του πιλότου. Τα πτώματα πέντε εξ΄αυτών βρέθηκαν.

Ακόμη δεν είναι σαφές πόσα είναι τα θύματα στο έδαφος και πόσα επέβαιναν στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο βρισκόταν καθ’ οδόν προς τα απομακρυσμένα νησιά Νατούνα κι είχε απογειωθεί από αεροπορική βάση στο Μεντάν. Συνετρίβη λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του.

Τα μέσα ενημέρωσης ενημέρωσαν ότι ο πιλότος είχε ζητήσει να επιστρέψει στην αεροπορική βάση εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων.

“Πέταξε πάνω από τα κεφάλια μας αρκετές φορές, πολύ χαμηλά”, δήλωσε η Ελφρίντα Έφι, ρεσεψιονίστ στο ξενοδοχείο Golden Eleven.

“Υπήρξε φωτιά και μαύρος καπνός. Την τρίτη φορά συνετρίβη πάνω στην οροφή του ξενοδοχείου και αμέσως εξερράγη”, είπε η ίδια στο Ρόιτερς τηλεφωνικώς. Η Έφι πρόσθεσε ότι το αεροπλάνο έπεσε σε ινστιτούτο για μασάζ, όπου συνήθως συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι στη διάρκεια της μέρας.

Ο Σαϊρι Μ.Σαραγκί, υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων στο γειτονικό νοσοκομείο Adam Malik Central General Hospital, δήλωσε ότι μέχρι στιγμής έχουν μεταφερθεί εκεί τα πτώματα 11 ανθρώπων.

Ευρείας κλίμακας επιχείρηση διάσωσης βρίσκεται σε εξέλιξη και στον τόπο της συντριβής του υπάρχει ακόμη πυκνός, μαύρος καπνός.

Μεγάλο πλήθος έχει συγκεντρωθεί στον τόπο της συντριβής του αεροπλάνου.

Σύμφωνα με ανταποκριτές, αυτή είναι η δεύτερη φορά την τελευταία δεκαετία που αεροπλάνο συντρίβεται σε συνοικία της Μεντάν.

Τον Σεπτέμβριο 2005, ένα Boeing 737 κατέπεσε σε πυκνοκατοικημένη περιοχή λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Πολόνια της Μεντάν με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 143 άνθρωποι, οι 30 από αυτούς στο έδαφος.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook