Στασιμότητα καταγράφουν οι τουριστικές κρατήσεις για το νησί της Κρήτης με τους τουριστικές πράκτορες και τους ξενοδόχους του νησιού να εκπέμπουν sos για την πορεία της τουριστικής κίνησης. 

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος το κλίμα στον τουρισμό επανήλθε σε επίπεδα Μαίου και κανείς πλέον δεν μπορεί να υπολογίσει με σιγουριά το ποσοστό της συνολικής πτώσης. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το πρόσημο είναι και θα παραμείνει αρνητικό και η χρονιά για τον τουρισμό θεωρείται χαμένη

”Οι κρατήσεις σημειώνουν πτώση και αυτό είναι κάτι το οποίο εννοείται πως μας προβληματίζει. Σίγουρα οι τελευτεύες εξελίξεις και η αβεβαιότητα που έχει διαμορφωθεί έχει επηρεάσει. Εμείς κάνουμε τα πάντα για να καθησυχάσουμε τους ξένους επισκέπτες”, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Ηρακλείου Νίκος Χαλκιαδάκης.

Τις προηγούμενες ημέρες είχε προκληθεί και μπαράζ ακυρώσεων στις τουριστικές κρατήσεις το οποίο αποτέλεσε σοβαρό πλήγμα για το εγχώριο τουριστικό προιόν. Το θετικό είναι ότι οι τουρίστες που βρίσκονται στο νησί της Κρήτης δεν έχουν αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα ρευστότητας καθώς μπορούν τόσο μέσω χρεωστικών είτε μέσω πιστωτικών καρτών να προχωρούν σε αναλήψεις και στις απαραίτητες συναλλαγές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook