Άνοδο των αφίξεων από τη γερμανική αγορά θα πετύχει εφέτος η Ελλάδα αποκαθιστώντας έτσι τη ζημία που υπέστη πέρυσι ο ελληνικός τουρισμός από τις απώλειες τουριστών σε μια από τις σημαντικότερες αγορές του.

Όπως τόνισε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος, στο πλαίσιο των εργασιών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου με τα μέλη γερμανικής αντιπροσωπείας, επικεφαλής της οποίας είναι ο υφυπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας αρμόδιος για θέματα τουρισμού Ερνστ Μπουργκντάχερ, εφέτος το ρεύμα των Γερμανών προς την Ελλάδα έχει επανακάμψει και ήδη παρατηρείται αύξηση από τη γερμανική αγορά που είναι πολύ ενθαρρυντική για την εξέλιξη των τουριστικών μεγεθών της χώρας.

Σε ό, τι αφορά στις εργασίες της κλειστής συνάντησης στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, στην οποία το "παρών" έδωσαν και οι φορείς του ελληνικού τουρισμού, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Γιώργος Νικητιάδης μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ επεσήμανε ότι οι συμμετέχοντες πρότειναν να δημιουργηθεί μια κοινή επιτροπή, που θα λειτουργήσει προς την κατεύθυνση της αλλαγής του κλίματος που πάει να δημιουργηθεί αυτή τη στιγμή στη Γερμανία και μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στον ελληνικό τουρισμό.

Ο κ. Νικητιάδης τόνισε ότι η σημερινή τρίωρη συνάντηση επιβεβαίωσε τη βούληση της γερμανικής πλευράς να αυξήσει τις τουριστικές ροές προς την Ελλάδα εκφράζοντας παράλληλα τη βούληση, ότι η φετινή χρονιά θα εξελιχθεί ομαλά για την ελληνικό τουρισμό

protothema.gr