Την ώρα, που και σήμερα η κίνηση έξω από τα πρατήρια υγρών καυσίμων του Ηρακλείου, ήταν αυξημένη,  στον αέρα βρίσκεται η ρευστότητα στα πρατηρίων, με τους πρατηριούχους να εκφράζουν την ανησυχία τους ότι δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Οι περισσότερες συναλλαγές τους γίνονται μέσω τραπεζικών επιταγών και τα κλειστά πιστωτικά ιδρύματα προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην λειτουργία των πρατηρίων. Προβλήματα, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων Κρήτης, δημιουργούνται και με την τροφοδοσία των τουριστικών λεωφορείων, τα οποία πληρώνουν τα καύσιμα επί πιστώσει.

 Επίσης πολλά πρατήρια, τα οποία είχαν γίνει δέκτες πιστωτικών καρτών, από χθες σταμάτησαν να δέχονται από τους πελάτες τους πλαστικό χρήμα, παρά τις προσπάθειες του Υπουργείου οικονομικών να βρεθεί άμεση λύση για το εν λόγω ζήτημα, που έχει προκύψει. Η κατάσταση τείνει να ομαλοποιηθεί τις επόμενες ώρες. Όμως οι οδηγοί θα πρέπει να έχουν μαζί τους χρήματα, προκειμένου να βάλουν καύσιμα στα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους.

 Την ίδια ώρα, σε καταγγελίες για μη δικαιολογημένη αύξηση της τιμής των καυσίμων  προχωρούν πολίτες που διαπίστωσαν ότι κάποιοι επιτήδειοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις προς προσωπικό τους όφελος.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook