Υπό βροχή πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα η συγκέντρωση της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη».

Οι συγκεντρωμένοι υπολογίζονται σε περίπου 20.000 και υπήρχε διαρκής ροή πολιτών προς το Σύνταγμα, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη της βροχής, οπότε κάποιοι αποχώρησαν.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κάποιοι από τους συγκεντρωμένους βρήκαν καταφύγιο κάτω από μία μεγάλη σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που χρησιμοποιούσαν στο συλλαλητήριο.

Το κλίμα είναι ήρεμο, εκτός από μία στιγμή όπου τα πνεύματα οξύνθηκαν, όταν διαδηλωτές κινήθηκαν προς τα σκαλοπάτια που οδηγούν προς το περιστύλιο της Βουλής, αλλά εμποδίστηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Εξάλλου, 15-20 προσαγωγές έγιναν πέριξ του Συντάγματος. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, για μία μικρή ομάδα διαδηλωτών κατά του «ναι» στο δημοψήφισμα. 

Στα Προπύλαια πραγματοποιήθηκε αντισυγκέντρωση. Για το λόγο αυτό η αστυνομία έκλεισε την Πανεπιστημίου και την Ομήρου με κλούβες για να εμποδιστεί η πρόσβαση στο Σύνταγμα.

Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για μικρό αριθμό προσαγωγών από εκεί.

Μένουμε Ευρώπη» είπαν το απόγευμα και στη Λάρισα εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι συγκεντρώθηκαν υπό βροχήν, στην κεντρική πλατεία της πόλης. Οι συγκεντρωθέντες στάθηκαν επί ώρα στην πλατεία με ομπρέλες και σφυρίχτρες, δηλώνοντας την επιθυμία τους για παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη. 

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα της Δευτέρας συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, σε ήρεμο κλίμα και με διακριτική την παρουσία της αστυνομίας, περίπου 25.000 πολίτες ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας υπέρ του «όχι» στο επικείμενο δημοψήφισμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook