Στην  συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων της Τρίτης 30 Ιουνίου (παρόντες 6) συζητήθηκαν θέματα της ημερήσιας διάταξης και αποφασίστηκαν τα εξής:

1.   Στο θέμα της κατανομής μαθητών στα σχολεία του νομού Χανίων αποφασίστηκε  να πραγματοποιηθεί σύσκεψη του ΔΣ της ΕΛΜΕ και των Δ/ντων των Γυμνασίων 1ου, 2ου , 3ου , 4ου 5ου, 6ου και 7ου μαζί με τους Προϊσταμένους Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης  την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 14:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ 
2.   Να εκδοθεί ανακοίνωση για την εκλογή Δ/ντων από τους συλλόγους καθηγητών. (υπέρ 4 , κατά 2)
3.   Να εκδοθεί ανακοίνωση με αφορμή την διεξαγωγή δημοψηφίσματος και τις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις. (υπέρ 3, κατά 2, λευκά 1)
4.   Να πραγματοποιηθεί συνάντηση του ΔΣ της ΕΛΜΕ με τα μέλη του ΠΥΣΔΕ και αντιπροσωπεία των συναδέλφων που βρίσκονται σε καθεστώς διάθεσης από το ΠΥΣΔΕ Χανίων για το θέμα της διάθεσης των οργανικών θέσεων, την Πέμπτη 9 Ιουλίου στις 19:00 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων. 
Η επόμενη τακτική συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων θα πραγματοποιηθεί  την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου 2015 στις 16:30 στα γραφεία της ΕΛΜΕ.

Ανάδειξη διευθυντών σχολείων

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων  χαιρετίζει τους  συναδέλφους για τη μαζική συμμετοχή τους στη δημοκρατική διαδικασία ανάδειξης διευθυντών. Πιστεύουμε ότι η δημοκρατική τομή, που επιχειρείται με την εισαγωγή της ψηφοφορίας μέσα στους συλλόγους για την ανάδειξη των διευθυντών των σχολείων, θα πρέπει να βαθύνει.

Στα πλαίσια αυτά, νομίζουμε, ότι πρέπει να επαυξηθεί η βαρύτητα που έχει η γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων. 
Είναι, όμως, απαραίτητο να οριστεί και ένα άλλο πλαίσιο σχετικά με τη λειτουργία του Συλλόγου Διδασκόντων το οποίο να εξασφαλίζει το συλλογικό χαρακτήρα της διοίκησης του σχολείου και την προστασία της διοικητικής και παιδαγωγικής λειτουργίας έναντι της λογικής της αυταρχικής μονοπρόσωπης διοίκησης (διευθυντής = manager) η οποία το τελευταίο διάστημα έγινε πολύ δημοφιλής σε ορισμένους διευθυντές (υπό την καθοδήγηση βεβαίως της επίσημης πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση).

Με την ευκαιρία της επιλογής των συναδέλφων που θα είναι οι διευθυντές των σχολείων του νομού για τα επόμενα δύο χρόνια θέλουμε να τους ευχηθούμε καλή και δημιουργική θητεία και να τους καλέσουμε και αυτοί με τη σειρά τους να αξιοποιήσουν το νέο πλαίσιο επιλογής Διευθυντή Εκπαίδευσης Χανίων ψηφίζοντας με γνώμονα τη δημοκρατική, συναδελφική και παιδαγωγική στάση των υποψηφίων, και πάντως μακριά από κάθε σκοπιμότητα.

Για το δημοψήφισμα

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων χαιρετίζει την απόφαση για δημοψήφισμα πάνω στο τελεσίγραφο που απεύθυναν οι πιστωτές απέναντι στον ελληνικό λαό.

Η προσπάθεια να υποτάξουν το φρόνημα του λαού οδηγώντας τον στο «Ναι σε όλα» με κλειστές τράπεζες, κλίμα τρομοκρατίας για ελλείψεις σε βασικά αγαθά και για νέο Αρμαγεδώνα θα ξαναπέσει στο κενό.
Καλούμε τους συναδέλφους στο δημοψήφισμα της  Ιουλίου, να πουν κι αυτοί το μεγάλο «Όχι» στην παραπέρα διάλυση της Χώρας και της Κοινωνίας.

Η ελληνική κυβέρνηση δεν πρέπει να κάνει πίσω από τους πόθους του ελληνικού λαού για απαλλαγή από τα Μνημόνια και την Τρόικα.
Η ΕΛΜΕ Χανίων καλεί τους συναδέλφους σε όλες τις συγκεντρώσεις υπέρ του “Όχι” που θα διοργανωθούν αυτή τη βδομάδα

 

 

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook