Απάντηση έδωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ.Παπουτσής στον βουλευτή Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ κ.Μανόλη Στρατάκη, ο οποίος είχε φέρει με Αναφορά του στη Βουλή τις διαμαρτυρίες της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης σχετικά με τα γεγονότα που συνόδευσαν τις πορείες των φιλάθλων του ΟΦΗ στο λιμάνι του Ηρακλείου, στις αρχές του μήνα.

Όπως αναφέρει:
\”Με δεδομένη την υφιστάμενη δύναμη του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής που αριθμεί σήμερα 7.362 στελέχη, έναντι των 10.242 οργανικών θέσεων που προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία (ν.3922/2011), η αρμόδια Δ/νση του Αρχηγείου μεριμνά ώστε οι κεντρικές και περιφερειακές Υπηρεσίες να λειτουργούν υπό τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και να ανταποκρίνονται στο ρόλο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου και του δημοσίου συμφέροντος.

Στο πλαίσιο των ετήσιων μεταθέσεων, προγραμματίζεται και θα υλοποιηθεί η ανακατανομή του προσωπικού Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (π.δ. 33/2009 περί μεταθέσεων), λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες κενές θέσεις και συνεκτιμώντας αντικειμενικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά κριτήρια του προσωπικού.

Ειδικότερα, για το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου η αρμόδια Υπηρεσία του Αρχηγείου, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαίτερα αυξημένες υπηρεσιακές ανάγκες, έχει μεριμνήσει ώστε αυτό να είναι επαρκώς στελεχωμένο, αφού ο αριθμός των υπηρετούντων στελεχών υπερτερεί του αριθμού που προβλέπεται να υπηρετεί, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Συγκεκριμένα, το 100% της οργανικής σύνθεσης που προβλέπεται στον Κανονισμό 65 περί Κατανομής του Προσωπικού ΛΣ (ΦΕΚ 344Β) είναι 108 στελέχη, ενώ στο 75% η οργανική σύνθεση ανέρχεται σε 82 στελέχη και σήμερα υπηρετούν 86 στελέχη στη Λιμενική Αρχή, 15 στελέχη στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών και 10 στα πλωτά της Υπηρεσίας\”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook