Διαφορετική εικόνα παρουσίαζαν σήμερα οι εικόνες από τις τράπεζες σε Χανιά και Ηράκλειο. Στο Ηράκλειο η ταλαιπωρία και η πολύωρη αναμονή των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες ήταν χαρακτηριστική, με αποτέλεσμα 2 συνταξιούχοι να λιποθυμήσουν ενώ και στα Χανιά λιποθύμησε 1 συνταξιούχος αν και οι ουρές ήταν πολύ μικρότερες και επικράτησε περισσότερη ηρεμία.

Ηράκλειο

Δεκάδες εκατοντάδες συνταξιούχοι και στο Ηράκλειο, περιμένουν από τα ξημερώματα έξω από τα τραπεζικά καταστήματα που άνοιξαν το πρωί προκειμένου να δοθούν οι συντάξεις στους δικαιούχους.

Μάλιστα, δυο συνταξιούχοι από την ταλαιπωρία και την αναμονή λιποθύμησαν. Για τον ένα χρειάστηκε να γίνει η μεταφορά του με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, ενώ μια γυναίκα που επίσης δεν άντεξε, τη συνέφεραν μετά από λίγη ώρα στο ίδιο σημείο.

Οι συνταξιούχοι περιμένουν ανήμποροι στα πεζοδρομία για να πάρουν τα 120 ευρώ από τους λογαριασμούς τους.

Κάνουν λόγο για πρωτοφανείς εικόνες πανικού και καλούν την κυβέρνηση να ανοίξουν κι άλλα τραπεζικά καταστήματα ώστε να σταματήσουν να ταλαιπωρούνται.

Δυο συνταξιούχοι μάλιστα, δήλωσαν εκνευρισμένοι ότι θα πάνε στον εισαγγελέα να κάνουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για το γεγονός ότι δεν μπορούν να σηκώσουν πάνω από 120 ευρώ.

Στο υποκατάστημα της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας, επί της Λ. Ικάρου λιποθύμησε μια γυναίκα, ενώ στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ένας 79χρονος ο οποίος λιποθύμησε ενώ περίμενε στην ουρά σε τράπεζα στην 62 Μαρτύρων.

Αρκετοί ήταν οι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ διαπίστωσαν ότι οι συντάξεις τους δεν μπήκαν στους λογαριασμούς.

Την ίδια ώρα, κλούβες ιδιωτικών εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, εφοδιάζουν τις τράπεζες συνοδεία αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, ενώ δρακόντεια παραμένουν τα μέτρα της ΕΛΑΣ έξω από τράπεζες, σούπερ μάρκετ και καταστήματα συναλλαγής πολιτών.

Χανιά

Αντίθετα στα Χανιά η κατάσταση δεν θύμιζε αυτή του Ηρακλείου καθώς ήταν πολύ πιο ομαλή και οι ουρές που υπήρχαν μικρότερες.

Παρόλα αυτά, η ταλαιπωρία σε κάποιες περιπτώσεις δεν έλειψε με αποτέλεσμα να λιποθυμήσει ένας συνταξιούχος με αποτέλεσμα  να κληθεί το ΕΚΑΒ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook