Οι μαθητές του Γυμνασίου θα διδάσκονται ως δεύτερη ξένη γλώσσα από την προσεχή σχολική χρονιά, τη γαλλική, τη γερμανική, την ιταλική ή την ισπανική, υπό τον όρο της συμπλήρωσης ενός ελάχιστου αριθμού μαθητών, σύμφωνα με νέα απόφαση, που υπέγραψε η υφυπουργός Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Εύη Χριστοφιλοπούλου.

Για τη δημιουργία τμήματος παράλληλης διδασκαλίας ξένης γλώσσας απαιτείται ελάχιστος αριθμός 15 μαθητών. Ειδικά σε σχολεία που λειτουργούν κάτω από ειδικές συνθήκες, δηλαδή είναι σε ορεινές περιοχές, με δυσχερή πρόσβαση, νησιά απομακρυσμένα κλπ, μετά από σχετική απόφαση του περιφερειακού διευθυντή Εκπαίδευσης θα μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα με ελάχιστο αριθμό τους 12 μαθητές. Επίσης απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχει οργανική θέση εκπαιδευτικού που θα διδάξει την γλώσσα.

Για την Α΄τάξη του γυμνασίου, οι Διευθυντές θα συγκεντρώσουν τα ενυπόγραφα σημειώματα των μαθητών που φοιτούν στη ΣΤ΄ Δημοτικού για τη γλώσσα που επιθυμούν να διδαχθούν και λαμβάνοντας υπόψη τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις θα προβούν στη δημιουργία τμημάτων παράλληλης διδασκαλίας.

Τέλος, οι μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου του σχολικού έτους 2011-2012 θα συνεχίσουν να διδάσκονται τη γλώσσα που έχουν διδαχθεί κατά το σχολικό έτος 2010-2011, με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις του αριθμού μαθητών ανά τμήμα και της ύπαρξης οργανικής θέσης διδασκόντων.

newpost.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook