Τελευταία ενημέρωση: 18:17

Διάγγελμα  απηύθυνε λίγο μετά τις 16:30 το μεσημέρι της Τετάρτης ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι δεδομένη, ενώ κατήγγειλε τους δανειστές ότι αυτοί έκλεισαν τις τράπεζες για να εκβιάσουν τον ελληνικό λαό. 

Ταυτόχρονα υπεραμύνθηκε της θέσης του ότι το δημοψήφισμα καλυτέρευσε διαπραγματευτικά την ελληνική πλευρά καθώς όπως είπε:

«Ήδη μετά την απόφασή μας για δημοψήφισμα έπεσαν στο τραπέζι καλύτερες προτάσεις για συμφωνία και για καλύτερη αναδιάρθρωση του χρέους. Αν υπάρξει θετική κατάληξη θα ανταποκριθούμε άμεσα. Σε κάθε περίπτωση η ελληνική κυβέρνηση παραμένει στο τραπέζι και τη Δευτέρα μετά το δημοψήφισμα»

 

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι οι σειρήνες της καταστροφής οργιάζουν. «Σας εκβιάζουν να πείτε ναι σε όλα», είπε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Σας εκβιάζουν να γίνετε ένα με αυτούς, συνένοχοι στη διαιώνιση των μνημονίων».

«ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα δεν σημαίνει έξοδο από το ευρώ. Το «ΟΧΙ» αποτελεί την ξεκάθαρη επιλογή του λαού για το πώς θα ζήσει την επόμενη μέρα” σημείωσε, προσθέτοντας στην συνέχεια  ότι

«Έχω πλήρη επίγνωση των δυσκολιών και θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να λήξουν σύντομα. Λένβε εν γνώσει τους ψέματα όσοι υποστηρίζουν ότι είχα σχέδιο για έξοδο από το ευρώ. Και επιτελούν κακή υπηρεσία στην πατρίδα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός. 

σε λίγο ολόκληρο το βίντεο του διαγγέλματος

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook