Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, παραχώρησε σήμερα, Τετάρτη 1 Ιουλίου, συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 989», στην εκπομπή «Με υπογραφή» της δημοσιογράφου, Γιάννας Παπαδάκου.

Ακολουθούν τα βασικά σημεία της τοποθέτησης του κ. Μητσοτάκη: 

•    Ζούμε χαοτικές, πρωτόγνωρες στιγμές και το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι οι ηλικιωμένοι και οι φτωχοί πληρώνουν το δημοψήφισμα και τους τραγικούς χειρισμούς του Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει το δικαίωμα να μιλήσει ξανά ο πρωθυπουργός για αξιοπρέπεια μετά από τις σκηνές που είδαμε σήμερα. 

•    Έχω χάσει κάθε εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό ότι μπορεί να διαχειρίζεται αυτήν την κατάσταση και βλέπω ότι υπάρχουν πολλά στελέχη μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ οι οποίοι αμφισβητούν τον Αλέξη Τσίπρα. 

•    Ο πρωθυπουργός προτίμησε να διχάσει τη χώρα και να πάει σε δημοψήφισμα. Στο τέλος, όμως, θα διχάσει και το ΣΥΡΙΖΑ και θα διαλύσει και τη χώρα.

•    Από την αρχή δεν είχα πρόθεση να σιωπήσω και να βλέπω αυτό το έγκλημα να συντελείται εις βάρος της χώρας μου. Και η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών έχει αποφασίσει να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του και γι’ αυτό θα ψηφίσουν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της Κυριακής. Δεν είναι ο φόβος και ο τρόμος που επικρατεί αλλά η συναισθηματική αντίδραση όσων βλέπουν τη χώρα τους να διαλύεται.

•    Το οξύμωρο είναι ότι η Κυβέρνηση τοποθετείται υπέρ του ΟΧΙ την ώρα που ο πρωθυπουργός έχει στείλει επιστολή με την οποία αποδέχεται τους όρους των πιστωτών. 

•    Εδώ που φτάσαμε πρέπει να γίνει το δημοψήφισμα. Είναι η φωνή του λαού που θα δώσει μια δυναμική απάντηση στο ερώτημα αν πρέπει ή δεν πρέπει να παραμείνουμε στην Ευρώπη.

•    Υπήρχε βάσιμη αμφιβολία αν οι όροι παραμονής στην Ευρώπη ήταν αποδεκτοί από τον κόσμο διότι ο κόσμος πίστεψε το παραμύθι του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορούμε να μείνουμε στην Ευρώπη με τσαμπουκάδες και εκβιασμούς. Αυτό κατέρρευσε. Τα αποτελέσματα της «σκληρής διαπραγμάτευσης» τα είδαμε με την κατάρρευση της πραγματικής οικονομίας. 

•    Γιατί ο πρωθυπουργός δεν άντεξε το βάρος της συμφωνίας; Δυο πράγματα μπορεί να συμβαίνουν: Ο κ. Τσίπρας ή είχε σχέδιο ρήξης να μας πάει στη δραχμή ή δεν άντεξε τις εσωτερικές πιέσεις ενός διχασμένου κόμματος και την τελευταία στιγμή υποχώρησε. 

•    Όλοι πρέπει να ευχόμαστε να επιτευχθεί ακόμα και σήμερα συμφωνία. 

•    Έπρεπε να διαλυθεί το τραπεζικό σύστημα για το καπρίτσιο ενός ανίκανου πρωθυπουργού; Είναι ανίκανος να διαχειριστεί τις τύχες αυτού του τόπου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook