Την ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εσωτερικών να μην υπάρξει καμία περίπτωση μεμονωμένων ή μαζικών νομιμοποιήσεων παράνομων μεταναστών επανέλαβε την Παρασκευή ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την υπόθεση των μεταναστών, που είχαν εγκατασταθεί στη Νομική Σχολή.

Ο υπουργός δήλωσε, σύμφωνα με κείμενο του in.gr επίσης, ότι θα κινηθούν από τον εισαγγελέα οι διαδικασίες, για να αποδοθούν ευθύνες σε όσους έχουν συμμετάσχει στη διαδικασία κατάληψης της Νομικής.

«Η κυβέρνηση θα είναι αυστηρή με όσους υποκίνησαν και οργάνωσαν την κατάληψη θέτοντας σε κίνδυνο τη χώρα κοινωνικά και οικονομικά» δήλωσε.

Αναφορικά με τους μετανάστες που μετεγκαταστάθηκαν στο κτίριο της οδού Πατησίων, είπε πως μετά το 15νθήμερο που θα παραμείνουν εκεί, θα ισχύσει ότι προβλέπει ο νόμος του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τους παράνομους μετανάστες.

Εν τω μεταξύ, η ΝΔ κατέθεσε στη Βουλή τροπολογία για αλλαγές στο άσυλο.

Μεταξύ άλλων, τονίζει ότι το ακαδημαϊκό άσυλο, αναγνωρίζεται για την κατοχύρωση των ακαδημαϊκών ελευθεριών και για την προστασία του δικαιώματος στη γνώση, την μάθηση και την εργασία όλων, ανεξαιρέτως, των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και των εργαζομένων σε αυτά, έναντι οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει.

Το ακαδημαϊκό άσυλο -προσθέτει- καλύπτει όλους τους χώρους του Πανεπιστημίου στους οποίους γίνεται εκπαίδευση και έρευνα.

Οι χώροι αυτοί αναφέρει, καθορίζονται με απόφαση και ευθύνη της συγκλήτου για τα πανεπιστήμια και της συνέλευσης για τα ΤΕΙ.