Οι τουριστικοί φορείς της Κρήτης λένε <<ΝΑΙ στην Ελλάδα, ΝΑΙ στο ευρώ>> με την παρακάτω ανακοίνωση:

Με τεράστιο αίσθημα ευθύνης και αγωνία για το μέλλον της χώρας μας , δηλώνουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και στο Ευρώ.

Οι δραματικές επιπτώσεις των τελευταίων ημερών είναι εμφανέστατες στον τουριστικό τομέα και το επόμενο σύντομο βήμα θα είναι άδεια ξενοδοχεία , άνεργοι ξενοδοχοϋπάλληλοι ,  δάνεια που δεν θα εξυπηρετούνται και φυσικά στο τέλος της ημέρας  δεν θα υπάρχει διέξοδος παρά μόνο απόγνωση .

Όλοι οι συνυπογράφοντες , θεωρούμε ότι , η ψήφος μας πρέπει να είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη , Ναι στο Ευρώ.

Η εθνική αξιοπρέπεια , προκύπτει πάντα μέσα από προσωπικό αγώνα , συλλογική προσπάθεια και φυσικά μέσα στη φυσική μας θέση που είναι η Ευρώπη και η Ευρωζώνη.

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ  ΛΑΣΙΘΙΟΥ

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ  ΣΗΤΕΙΑΣ

ΈΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ & Ν.Α. ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ &  ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ  ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ”

Νωρίτερα είχε εκδώσει την παρακάτω ανακοίνωση και η Ένωση Ξενοδόχων Ηρακλείου:

“Με βαθύ αίσθημα ευθύνης και έντονη αγωνία για το μέλλον της χώρας μας δηλώνουμε ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στην Ευρώπη και στο Ευρώ.
Οι δραματικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών έχουν ως αποτέλεσμα να πλήττεται ανελέητα ο Τουρισμός ,ο μόνος παραγωγικός τομέας που έχει απομείνει στην χώρα ,καθώς οι ακυρώσεις έχουν αυξηθεί δραματικά η δε ροή νέων κρατήσεων για το υπόλοιπο της σεζόν έχει σχεδόν μηδενιστεί.
Τα ξενοδοχεία όλης της χώρας αντιμετωπίζουν οξύ πρόβλημα τροφοδοσίας με συνέπεια σε λίγες ημέρες να είναι αδύνατη ή υποτυπώδης η σίτιση των πελατών μας.
Με την υπάρχουσα κατάσταση το κλείσιμο των ξενοδοχειακών μονάδων είναι πλέον ορατό με τα γνωστά αποτελέσματα της δραστικής αύξησης της ανεργίας και της μείωσης των κρατικών εσόδων .
Η Χώρα μας ήδη βρίσκεται σε διεθνή απομόνωση από όλους τους παραδοσιακούς φίλους και συμμάχους μας και η μόνη στήριξη που έχουμε σήμερα είναι από την Βενεζουέλα!!!………….
Θεωρούμε λοιπόν ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ   την Κυριακή η ψήφος μας  να είναι ΝΑΙ στην Ευρώπη ΝΑΙ στο Ευρώ, ΝΑΙ στην ομαλότητα.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook