Κάδοι ανακύκλωσης τοποθετούνται  αυτές τις ημέρες  στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγίου Νικολάου. Η τοποθέτηση ξεκίνησε από το κέντρο της Νεάπολης, επεκτείνεται σε συνοικιακές οδούς, τουριστικές περιοχές (Σίσι-Μίλατο) αλλά και σε Δημοτικά Διαμερίσματα (Βουλισμένη-Χουμεριάκο), σε μια προσπάθεια ενίσχυσης και επέκτασης του δικτύου ανακύκλωσης.

Ο αρμόδιος  αντιδήμαρχος για θέματα Νεάπολης κ. Κων/νος  Κοκκίνης, χαρακτήρισε   σημαντική την προσπάθεια διεύρυνσης της ανακύκλωσης  στο Δήμο Αγίου Νικολάου, αφού όπως τόνισε τα οφέλη από την διαδικασία αυτή για την κοινωνία είναι πολλαπλά!  Όπως τόνισε τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει «αρκετά βήματα»  στο συγκεκριμένο τομέα, ωστόσο απαιτείται  μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε η ανακύκλωση να γίνει τρόπος ζωής για όλους  μας. 

Ο ίδιος απήθυνε ευχαριστίες  στην εκπαιδευτική κοινότητα των σχολείων του Δήμου , η οποία –όπως τόνισε-με τη συνεχή εκπόνηση προγραμμάτων περιβαλλοντικής εκπαίδευσης σχετικών με την ανακύκλωση, έχει βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία και την ανάγκη της ανακύκλωσης!  Επίσης  κάλεσε τους επαγγελματίες που διατηρούν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος αλλά και τους δημότες να  χρησιμοποιούν σωστά τους κάδους απορρριμμάτων (σπάσιμο κουτιών κ.α) προκειμένου να μειώνεται ο όγκος των ανακυκλώσιμων υλικών.”

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook