Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.) η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία οι πρατηριούχοι θα πρέπει να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, αλλιώς κινδυνεύουν με πρόστιμο, φυλάκιση ακόμα και διακοπή της λειτουργίας της επιχείρησης.

Η Π.Ο.Π.Ε.Κ. αναφέρει σε σχετικό δελτίο Τύπου:

«Δυστυχώς, όμως, οι συντάκτες της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, δεν έλαβαν υπόψη τους την αδυναμία ρευστοποίησης των χιλιάδων ευρώ που συσσωρεύονται καθημερινά από τις πωλήσεις μέσω καρτών, τα οποία όμως δεν μπορούν να εισπράξουν οι Πρατηριούχοι, εξαιτίας των κλειστών τραπεζών.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αρνούνται την αποδοχή καρτών πολλοί Πρατηριούχοι για να αποφύγουν την καθημερινή μείωση του κεφαλαίου κίνησης ενός εκάστου Πρατηριούχου, από την μη είσπραξη των καρτών εξαιτίας των κλειστών τραπεζών, δημιουργώντας εξ’ αυτού του γεγονότος τεράστια προβλήματα στον ανεφοδιασμό του πρατηρίων, αφήνοντας πολλά πρατήρια χωρίς καύσιμα για ώρες και ημέρες.

Το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να παρέμβει αμέσως προς όλες τις Τράπεζες να δέχονται μέσω των ανοικτών τους καταστημάτων την καθημερινή ρευστοποίηση των χρημάτων που προέρχονται από πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες προς διευκόλυνση πρατηριούχων και καταναλωτών».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών ανέφερε τα εξής:

«Η αποδοχή από όλους τους συναλλασσόμενους των πιστωτικών και χρεωστικών καρτών για πληρωμές στο εσωτερικό της χώρας είναι υποχρεωτική για όσο διάστημα είναι κλειστές οι τράπεζες. Η άρνηση της πληρωμής τιμωρείται με φυλάκιση, πρόστιμο και άλλες κυρώσεις, όπως διακοπή λειτουργίας της επιχείρησης, σύμφωνα με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΦΕΚ 66 Α’/30.6.2015)».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook