Ο «στραγγαλισμός» της οικονομίας μέσω του κλεισίματος των τραπεζών και της επιβολής ελέγχου στις αναλήψεις, παράλληλα με την μηδενική κίνηση που παρουσιάζει η κατανάλωση έδωσε την…ευκαιρία σε μια σειρά εταιρειών να επιβάλλουν με τη σειρά τους ένα αντίστοιχο «capital control» αναγκάζοντας τους εργαζόμενούς τους σε πρόωρη άδεια.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, κ. Στέλιος Βοργιάς «εταιρείες, ειδικά από τον κατασκευαστικό χώρο, έχουν προχωρήσει σε αναγκαστικές άδειες, υποχρεώνοντας το προσωπικό να σταματήσει την εργασία του», ένα φαινόμενο που όσο το τραπεζικό σύστημα παραμένει υπό αυτό το καθεστώς, αυξάνεται.

Η εργασιακή…ζούγκλα όμως δεν σταματά εδώ αφού σύμφωνα με τον ίδιο υπάρχουν και εταιρείες που πέραν την επιβολής της αναγκαστικής άδειας, δεν έχουν καταβάλλει μισθοδοσία με την πρόφαση των κλειστών τραπεζών ενώ όπως τόνισε ο κ. Βοργιάς «υπάρχει η δυνατότητα των συναλλαγών μέσω του διαδικτύου. Και υποχρεούνται να το πράξουν καθώς από σήμερα οι τράπεζες δέχονται και καταθέσεις».

Ο κ. Βοργιάς ωστόσο, δεν έμεινε μόνο θέμα των υποχρεωτικών αλλαγών αλλά παράλληλα αναφέρθηκε και σε αυτό που…ψιθυρίζεται έντονα από την Δευτέρα περί πιέσεων σε εργαζόμενους για την επιλογή που θα κάνουν στο δημοψήφισμα, τονίζοντας πως το Εργατικό Κέντρο έχει γίνει αποδέκτης καταγγελιών για «πίεση σε εργαζόμενους ώστε αυτοί να πάρουν συγκεκριμένη θέση στο ερώτημα του δημοψηφίσματος. Αυτά είναι φαινόμενα που δεν μας τιμούν», κατέληξε ο ίδιος.

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook