Σε γραπτή του δήλωση ο Χανιώτης Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή αναφέρει γιατί πρέπει οι πολίτες να ψηφίσουν “Όχι”

“Απέναντι στη δημοκρατική επιλογή της κυβέρνησης να απευθυνθεί στους πολίτες για να απαντήσουν οι ίδιοι για το μέλλον τους, οι δανειστές επέλεξαν να κόψουν την παροχή ρευστότητας στην οικονομία, οδηγώντας τη χώρα σε αναγκαστική επιβολή ελέγχου κεφαλαίων. Επιδίωξή τους ήταν η πλήρης ασφυξία της οικονομίας, η κατάρρευση της αγοράς και η γενικευμένη αναταραχή, με στόχο την ήττα της κυβέρνησης.

Οι πρόσκαιρες δυσλειτουργίες που παρατηρήθηκαν στις συναλλαγές τις πρώτες μέρες επιλύονται σταδιακά και συστηματικά. Πέρα από τις δικές μας προσπάθειες, τον πρώτο ρόλο στην εξομάλυνση της λειτουργίας της αγοράς έπαιξε η ωριμότητα και η ψυχραιμία που επέδειξαν καταναλωτές και επιχειρήσεις. Κόντρα σε λογικές κινδυνολογίας και τρομοκράτησης των πολιτών από συγκεκριμένους κύκλους που εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, εγχώρια και διεθνή, οι πολίτες έχουν ήδη απαντήσει.

Καλούμε όλους τους πολίτες να επαναλάβουν και με την ψήφο τους την ίδια ηχηρή απάντηση: 

ΟΧΙ στη λιτότητα που πλήττει τα εισοδήματα των πολιτών
ΟΧΙ στη λιτότητα που έχει οδηγήσει σε ασφυξία την οικονομία και καταστρέφει τις επιχειρήσεις
ΟΧΙ στη λιτότητα που στερεί τη χώρα από κάθε προοπτική για το μέλλον

Στηρίζοντας ΟΧΙ οι πολίτες θα δώσουν τη στήριξή τους στην ελληνική κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό για να πετύχουμε όλοι μαζί μια νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει ουσιαστική λύση για το χρέος, για να απεγκλωβιστεί η οικονομία από το φαύλο κύκλο του μη βιώσιμου χρέους και των μνημονίων.

Μια συμφωνία που θα στηρίζει το εισόδημα και την αγοραστική ικανότητα των εργαζομένων και θα δώσει νέα, βιώσιμη αναπτυξιακή προοπτική στην οικονομία, με κοινωνικό πρόσημο και προς όφελος των πολλών.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook