Πρώτη φορά Αριστερά! Που λέγει ξεδιάντροπα πελώρια ψέματα. Αποκρύπτει την αλήθεια. Και την παραποιεί. Κατέστησε πολιορκητικό κριό για την κατάληψη της εξουσίας ένα πρόγραμμα (το διαβόητο «πρόγραμμα Θεσσαλονίκης») με πλήθος υποσχέσεων, που ήξερε απ’ την αρχή ότι δεν θα μπορούσε να περπατήσει. Δεν υπάρχει το ελάχιστο ρευστό για να το χρηματοδοτήσει. Και αντί γι’ αυτό, έβαλε την υπογραφή της σε μία φοροκαταιγίδα τουλάχιστον ίσου μεγέθους. 

Πρώτη φορά Αριστερά! Που ενδιαφέρεται να επανεντάξει στο υπέρβαρο κράτος όλο της το πελατολόγιο. Και απολύει πάνω από 600 εργαζόμενους την ημέρα στον ιδιωτικό τομέα.
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Κλείνει τις τράπεζες με δική της απόφαση. Για να προλάβει τον πανικό και το χάος που αυτή προκάλεσε. Αυτό, άλλωστε, συνομολογεί στη σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της, πρακτική που στο παρελθόν έχει καταγγείλει με βαριές κουβέντες. 

Πρώτη φορά Αριστερά! Που χρησιμοποιεί το κράτος για να επιβάλει τις απόψεις της. Οι υπουργοί καλούν τους υπαλλήλους για να τους νουθετήσουν καταλλήλως στο όχι. Απ’ τα υπουργικά μπαλκόνια κρέμονται γιγάντια πανό για να υποστηρίξουν τις θέσεις του Υπουργού, που κρύβεται πίσω απ’ τα παράθυρα τις εξουσίας. 

Πρώτη φορά Αριστερά! Που πάλευε (όχι η σημερινή!) για τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα. Και, σήμερα, επιτίθεται εναντίον τους. Ακόμη και στην ελευθερία δημοκρατικού διαλόγου. Υπουργοί καταπατούν τους κανόνες της δημοκρατικής αντιπαράθεσης και σκεπάζουν με τις φωνές τους τις απόψεις των άλλων. 
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Που ενθαρρύνει αντισυγκεντρώσεις. Σαν αυτές, που οργάνωνε εναντίον της το παρακράτος της δεξιάς μετά τον Εμφύλιο. Η πιο μεγάλη, μέχρι σήμερα, ειρηνική διαδήλωση για την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη έπρεπε να προστατευθεί από τις αστυνομικές δυνάμεις έναντι κουκουλοφόρων και μη, οπαδών του κυβερνητικού όχι. Διαλύουν συνεδριάσεις συλλογικών οργάνων κορυφαίων επιστημονικών συλλόγων για να εμποδίσουν την τοποθέτησή τους στο ναι ή όχι του δημοψηφίσματος. 
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Που υποκρίνεται ότι με το δημοψήφισμα προάγεται η άμεση δημοκρατία. Ενώ με την προκήρυξη του στοχεύει στην ενοχοποίηση του ελληνικού λαού για τα δικά της τραγικά λάθη. Μόνο, που καλείται με αυτό το δημοψήφισμα ο ελληνικός λαός να απαντήσει. Μέσα σε πέντε ημέρες! Για να προκαλέσει την αποδοκιμασία του Συμβουλίου της Ευρώπης. Αυτό που μας συμπαραστάθηκε στα χρόνια της Δικτατορίας. Με ένα κενό ερώτημα, που η μία προϋπόθεσή του δεν ισχύει. Και με δύσκολους όρους στα αγγλικά και κακή μεταφορά του στα ελληνικά. 
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Που ξεκίνησε την ιδεολογική της ανανέωση με όρκους στην Ευρώπη. Με κορυφαία στιγμή της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΣΥΝ στις 18 Ιουλίου 1992. Τότε εντάχθηκε στις πολιτικές δυνάμεις, πού ζήτησαν την κύρωση της Συνθήκης του Μάαστριχτ για να τη μετατρέψει (ο ΣΥΝ!) «σε αφετηρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας» Και, που σήμερα εγκαλεί την Ευρώπη για τη δική της ιδεολογική και πολιτική ανεπάρκεια. Και με άλλα υπονοούμενα. 
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Που δεν ανέχεται την αντίθετη άποψη. Την αντιμετωπίζει με αλαζονεία και προκλητικό ναρκισσισμό. Αν δεν αποχωρεί απ’ τα τηλεοπτικά στούντιο με την πρώτη δημοσιογραφικά αυτονόητη ερώτηση, την προσβάλει με χυδαιότητα σε βάρος εκείνων που τη διατυπώνουν. 

Πρώτη φορά Αριστερά! Που υποσχόταν, όλο αυτόν τον καιρό, την πλήρη καταβολή των συντάξεων και την ακεραιότητα των καταθέσεων των μικροκαταθετών. Για να προδώσει αυτή την κορυφαία υπόσχεσή της μέσα σε λίγες ώρες. Όσες χρειάστηκε για να εκδώσει τη μία μετά την άλλη τις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Για να ακολουθήσουν και άλλες ανακλήσεις των υποσχέσεων. Που έχουν βυθίσει πολλούς συνταξιούχους στην απόγνωση.  Και όσων αφορά τις καταθέσεις, αυτές τις εγγυήθηκε προσωπικά ο Πρωθυπουργός. Προφανώς με την προσωπική του περιουσία. Σε μια πτωχευμένη χώρα και τράπεζες. 
 
Πρώτη φορά Αριστερά! Που, εδώ και δεκάδες χρόνια, προσέβλεπε, με σεβασμό και ειλικρίνεια, στη διεθνή κοινότητα. Και τώρα είναι ξενοφοβική και μισαλλόδοξη. Με φαντασιώσεις και μανίες καταδίωξης. 

Πρώτη φορά Αριστερά; Αν είναι αυτή που βιώνουμε εδώ και πέντε μήνες, ας ανταλλάξουμε αυτή την ευχή: «Αυτή η Αριστερά ας είναι και η τελευταία». Και ψηφίζουμε ΝΑΙ στο δημοψήφισμα. Λέμε ΝΑΙ στην Ευρώπη! 

  • Ο Αντώνης Ν. Βγόντζας είναι νομικός

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook