Μία καμαριέρα πολυτελούς ξενοδοχείου της Νέας Υόρκης ζητεί 5 εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από έναν Αιγύπτιο πρώην τραπεζίτη τον οποίο κατηγορεί ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά, σύμφωνα με δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν την Παρασκευή.

Ο Μαχμούντ Αμπντελσαλάμ Όμαρ, 72 ετών, πρώην διοικητής της τράπεζας της Αλεξάνδρειας και της Αιγυπτιακής Αμερικανικής Τράπεζας συνελήφθη στα τέλη Μαΐου με την κατηγορία ότι επιτέθηκε στην καμαριέρα όταν εκείνη έφερε πετσέτες στο δωμάτιό του στο ξενοδοχείο Πιερ στο Μανχάταν.

Το επεισόδιο ήρθε στη δημοσιότητα δύο εβδομάδες αφού ο πρώην γενικός διευθυντής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος-Καν κατηγορήθηκε ότι βίασε μία καμαριέρα του ξενοδοχείου Σοφιτέλ στο Μανχάταν.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν η καμαριέρα, η Ντόρις Όφεϊ, Αμερικανίδα πολίτης, ζητεί 1 εκατομμύριο δολάρια για κάθε μία από τις τρεις κατηγορίες που βαρύνουν τον Όμαρ. Ζήτησε επίσης από τον δικαστή να της επιδικάσει 2 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

«Η συμπεριφορά του κατηγορούμενου ήταν απαράδεκτη», αναφέρει η μήνυση.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Όμαρ, τον Λόρι Κόεν, η μήνυση «αποκαλύπτει τα πάντα για τα πραγματικά κίνητρα της (καμαριέρας)».

Ο Όμαρ, που έχει δηλώσει αθώος, αφέθηκε ελεύθερος αφού κατέβαλε εγγύηση ύψους 25.000 δολαρίων και αναμένεται να εμφανιστεί ξανά ενώπιον του δικαστηρίου αργότερα σήμερα.

Όταν συνελήφθη ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας El-Mex Salines Co.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook