Τουλάχιστον δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν χθες από σειρά εκρήξεων που σημειώθηκαν σε «παγιδευμένα αυτοκίνητα» σε τρεις πόλεις της Βιρμανίας. Οι βομβιστικές επιθέσεις σκόρπισαν τον πανικό στην πρωτεύουσα της χώρας, Ναϊπγιντάου, στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη, Μαντελέι και στην Πιίν ο Λουίν, 70 χλμ. ανατολικά της δεύτερης.

\"\"Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι έκρηξη σημειώθηκε και σε εγκαταλειμένο σπίτι στην πρωτεύουσα της χώρας. Οι Αρχές της χώρας υποπτεύονται τη συμμετοχή τρομοκρατικών οργανώσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για τις επιθέσεις. Τον περασμένο Μάρτιο πραγμαποιήθηκε αλλαγή ηγεσίας στην ασιατική χώρα, με τους στρατιωτικούς να αποχωρούν από την εξουσία και στη θέση τους να τοποθετούνται εκλεγμένα πολιτικά στελέχη τα οποία όμως διατήρησαν σε νευραλγικές θέσεις σημαντικούς στρατιωτικούς αξιωματούχους.

Διεθνείς αναλύτες εκφράζουν την ανησυχία τους για την κατάσταση στη χώρα, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα βήματα προς την κατεύθυνση της προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

\"\"

zougla

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook