«Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα  τη καθεμιά από εσάς ξεχωριστά. Αποδείξαμε ότι ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται. Ανεξάρτητα από το τι ψηφίσατε από αυτή τη στιγμή είμαστε όλοι ένα» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος. 

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο λαός χρειάζεται ενότητα και ομοψυχία για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες» και προανήγγειλε τη σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Θα επικοινωνήσω με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών. Με σύμμαχο τη Δημοκρατία είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε επίσης και τους χιλιάδες ευρωπαίους πολίτες που βγήκαν στους δρόμους και στήριξαν τη χώρα μας. 

Κάνατε μια πολύ γεναία επιλογή, ωστόσο έχω πλήρη συνείδηση ότι η εντολή που μου δίνεται δεν είναι εντολή ρήξης, αλλά ενίσχυσης της διαπραγματευτικής μας δύναμης για την επίτευξη βιώσιμης συμφωνίας. Αυτή την εντολή θα την υπηρετήσω χωρίς χρονοτριβή.

Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις. 

Το ερώτημα μέσα ή έξω από το ευρώ πρέπει να φύγει οριστικά από το τραπέζι, ο ελληνικός λαός απάντησε ότι θέλουμε την Ευρώπη της Δημοκρατίας και της αλληλεγγύης. 

«Το σημερινό δημοψήφισμα δεν έχει νικητές και ηττημένους. Αποτελεί μια μεγάλη νίκη από μόνο του» τόνισε ο Πρωθυπουργός και υπογράμμισε ότι «ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες η δημοκρατία δεν εκβιάζεται και αποτελεί κυρίαρχη αξία και επιλογή διεξόδου».

Παράλληλα, έδειξε την πρόθεση της κυβέρνησης για ισχυρή διαπραγμάτευση εντός της ευρωζώνης και την υλοποίηση των απαραιτητων μεταρρυθμίσεων, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «γνωρίζουμε πως εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν όμως δίκαιες λύσεις. Υπάρχουν βιώσιμες λύσεις. Αρκεί να το επιδιώκουν και οι δύο πλευρές». 

Και επεσήμανε ότι η ελληνική κυβέρνηση επιστρέφει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και ότι από αυτή τη στιγμή στη συζήτηση είναι και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους:

Η Ελλάδα θα επιστρέψει αύριο στις διαπραγματεύσεις και στόχος μας η άμεση αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας των τραπεζών. Με ένα πλάνο αξιόπιστων μεταρρυθμίσεων και σχέδιο αναπτυξης επιστρέφουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Το θέμα του χρέους επιστρέφει στο τραπέζι για να καταλήξουμε σε μια συμφωνία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook