Η παραμονή της έδρας του ENISA στην Κρήτη, το αεροδρόμιο ‘’Νίκος Καζαντζάκης\”, το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλλι, τα ταξί, τα αστικά και υπεραστικά ΚΤΕΛ και η οδική ασφάλεια στο νησί, ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στη σύσκεψη του Υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Σπύρου Βούγια που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο.

Στη σύσκεψη, συμμετείχαν ο υφυπουργός Σπύρος Βούγιας, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές του νομού, ο Αερολιμενάρχη Ηρακλείου και εκπρόσωποι φορέων που σχετίζονται με τις συγκοινωνίες.

Ο κ. Βούγιας, ο οποίος βρέθηκε στο Ηράκλειο για τις εξελίξεις στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλισης Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA) μέσα στα πλαίσια της προσπάθειας να μείνει η έδρα του στο Ηράκλειο, μετά τη σύσκεψη στην Περιφέρεια, συνοδεία του Περιφερειάρχη και υπηρεσιακών παραγόντων, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του οργανισμού στο ΙΤΕ στην περιοχή των Βουτών.

Ερωτώμενος ο υφυπουργός, για τις άμεσες ανάγκες, που πρέπει να καλύψει το αεροδρόμιο ‘’Νίκος Καζαντζάκης’ ενόψει της τουριστικής περιόδου τόνισε ότι:

 «Και χθες στον Αερολιμενάρχη και σήμερα, από μια πρώτη εποπτεία είδα πως υπάρχουν πολλές αδυναμίες σε σχέση με τις απαιτούμενες ανάγκες. Σχάρες στους αεροδιαδρόμους, πόρτες που δεν ανοίγουν, ιμάντες στην παραλαβή των αποσκευών, καλύτερες συνθήκες στην αίθουσα της υποδοχής των έξτρα Σένγκεν τουριστών που το καλοκαίρι αναμένεται να αυξηθούν από τη Ρωσία.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook