Μάλλον σε… σκέψεις πρέπει να μπει η ΠΕΔ Κρήτης και ο πρόεδρος – δήμαρχος Ηρακλείου μετά τα αποτελέσματα που αποτυπώθηκαν μέσω του δημοψηφίσματος.

Το συντριπτικό “Όχι” που κατέγραψε η κάλπη στην επικράτεια ήταν ακόμα πιο ηχηρό (και ισχυρό) στην Κρήτη και κάποιοι θα έλεγαν αναντίστοιχο με την απόφαση και τοποθέτηση της ΠΕΔ Κρήτης, που… έσπευσε να υποστηρίξει το “Ναι” (υιοθετώντας μάλιστα τη λογική πως το “όχι” σημαίνει έξοδο από το ευρώ) όχι μονάχα με τα λόγια (βλέπε σχετική ανακοίνωση) αλλά και με την παρουσία στελεχών στην συγκέντρωση “Μένουμε Ευρώπη”.

Παρά λοιπόν το γεγονός ότι ΠΕΔ Κρήτης και Δήμος Ηρακλείου τοποθετήθηκαν με την υπερψήφιση του “Ναι”, οι ψηφοφόροι του νησιού έστειλαν ακριβώς το αντίθετο μήνυμα “σταυρώνοντας” με ποσοστό 69,87% το “Όχι”!

Αντίστοιχη η εικόνα και στη περιφέρεια Ηρακλείου με τους 119.873 ψήφους υπέρ του “Όχι” να καταγράφει ένα ποσοστό 70,82%.

Στο δήμο Ηρακλείου τέλος, το ποσοστό για το “Όχι” ήταν ακόμα πιο υψηλό (71.28%).

Οι αριθμοί, που σίγουρα είναι αποκαλυπτικοί, αποτυπώνουν ότι η κοινωνία της Κρήτης, η κοινωνία του Ηρακλείου, βρίσκεται σε εντελώς διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό που -πιθανότατα- έχουν στο μυαλό τους τα στελέχη της αυτοδιοίκησης τα οποία θα οφείλουν να κάνουν την αυτοκριτική τους για τον τρόπο που χειρίστηκαν ένα τόσο ευαίσθητο για τη δημοκρατία μας θέμα…

Λ.Σ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook