Η κούρσα της διαδοχής στην Νέα Δημοκρατία άρχισε, έπειτα και από την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά, με αρκετούς «ετερόκλητους» βουλευτές του κόμματος να διεκδικούν την ηγεσία της Κεντροδεξιάς.

Αν και πολλά είναι τα σενάρια για την επόμενη μέρα στη Νέα Δημοκρατία και για το ποιοι προαλείφονται για το τιμόνι του κόμματος, οι υποψήφιοι αρχίζουν σιγά σιγά να θέτουν τον εαυτό τους στη διάθεση του… κοινού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και ο Μάκης Βορίδης σε σημερινές τους δηλώσεις σημείωσαν είτε εμμέσως είτε ανοιχτά ότι είναι έτοιμοι να διεκδικήσουν την προεδρία.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης σε γραπτή δήλωσή του για τις εξελίξεις στην ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου υπογραμμίζει πως, «ο μεγάλος χώρος της πατριωτικής, δημοκρατικής και δημιουργικής παράταξης δεν κατάφερε να πείσει και κυρίως δεν κατάφερε να παρουσιάσει πειστική πρόταση. Σε αυτήν την διεκδίκηση βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή». Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τατούλης είχε διαγραφεί το 2008 από την ΚΟ της ΝΔ.

Aνοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, μετά την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά χθες το βράδυ άφησε από την πλευρά του ο βουλευτής του κόμματος Μάκης Βορίδης. 

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Βορίδης απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ανέφερε πως όλοι μπορούν να είναι υποψήφιοι και σε ότι αφορά τον ίδιο, θέλει να σκεφτεί κάποια πράγματα και να εξετάσει τις παραμέτρους πριν πάρει τις αποφάσεις του. 

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Νίκος Δένδιας μιλώντας στον Βήμα FM μίλησε για την επόμενη μέρα της ΝΔ και το αν θα συμπεριληφθεί κι ο ίδιος στην κούρσα της διαδοχής του Αντώνη Σαμαρά.

«Εάν η πολιτική πρόταση της ΝΔ με καλύπτει, θα μπορούσα να το σκεφτώ, αν θα την εκφράσω»,είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Το μεγάλο ζήτημα επιμένω ότι είναι η ταυτότητα και το μέλλον της Κεντροδεξιάς σήμερα», τόνισε και σημείωσε κάνοντας αυτοκριτική ότι«αποδειχθήκαμε ανεπαρκείς να υπερασπίσουμε στο δημοψήφισμα την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Σε δηλώσεις της σήμερα και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να βρεθεί υποψήφια, όπως και ο Βασίλης Κικίλιας χτες, ενώ τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και η Ντόρα Μπακογιάννη δεν έχουν αποκλείσει την διεκδίκηση της προεδρίας της ΝΔ, αντιθέτως είχαν ζητήσει την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα έδώ και μήνες.

Ο… νέος πρόεδρος

Έπειτα από έναν μήνα αναμένονται οι εξελίξεις στα εσωκομματικά της ΝΔ καθώς οι εξελίξεις για τη χώρα προέχουν εκτίμησε σε δηλώσεις του χθες ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης. Ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που «ποντάρουν» στην εμπειρία του και την ενωτικότητά του για να παραμείνει στη θέση, ενώ ακόμα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν έχει τοποθετηθεί σχετικά με την αποχώρηση του κ. Σαμαρά.

«Η χώρα περνάει κρίσιμες στιγμές η ΝΔ συνέβαλε πάντα δημιουργικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και το ίδιο θα κάνει και τώρα» δήλωσε πάντως ο κ. Μειμαράκης μετά την παραίτηση Σαμαρά.

«Πάντα συμβάλαμε θετικά στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Οι πολίτες αξίζουν μία καλύτερη προοπτική. Θα καταθέσουμε προτάσεις που μπορούν να οδηγήσουν εκτός του αδιεξόδου. Θα περιμένουμε τις προτάσεις του κ. Τσίπρα, αυτός είναι ο εκπρόσωπος της χώρας. Δεν απασχολεί κανέναν η επόμενη ημέρα της ΝΔ αυτή τη στιγμή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook