Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι δήλωσε ότι οι συναντήσεις της Ευρωζώνης που θα πραγματοποιηθούν σε υψηλόβαθμο επίπεδο την Τρίτη (Eurogroup και έκτακτη Σύνοδος Κορυφής) θα πρέπει να επιλύσουν το πρόβλημα χρέους της Ελλάδας μια και καλή.

Με ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook, μία ημέρα μετά το «όχι» στο δημοψήφισμα, ο Ματέο Ρέντσι αναφέρει: «Οι αυριανές συναντήσεις πρέπει να βρουν έναν οριστικό τρόπο για να επιλυθεί αυτή η επείγουσα ανάγκη».

Ο Ρέντσι είπε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζεται να αλλάξει η ίδια και να δώσει έμφαση στις «αξίες» και όχι απλά στους αριθμούς ή στις παραμέτρους. 

«Εάν μείνουμε αμέτοχοι, φυλακισμένοι των κανόνων και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη τελείωσε. Το να χτίσουμε μια διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά τώρα ήρθε η ώρα να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί» σημείωσε.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση του Ματέο Ρέντσι:

«Υπάρχουν δύο ζητήματα που θα πρέπει να αντιμετωπιστούν γρήγορα στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στις Βρυξέλλες.

» Το πρώτο είναι το ζήτημα της Ελλάδας, μίας χώρας που είναι σε μία πολύ δύσκολη οικονομική και κοινωνική κατάσταση. Οι αυριανές συζητήσεις θα πρέπει να δείξουν οριστικά μια λύση αυτής της επείγουσας κατάστασης.

» Το δεύτερο -ακόμα πιο συναρπαστικό και περίπλοκο, αλλά που δεν πρέπει να αναβληθεί πια- είναι η οικοδόμηση της Ευρώπης. Εδώ και μήνες επιμέναμε να συζητάμε όχι μόνο λιτότητα και προϋπολογισμούς, αλλά και ανάπτυξη, υποδομές, κοινές πολιτικές για τη μετανάστευση, την καινοτομία, το περιβάλλον. Με μία λέξη: Πολιτικές, όχι μόνο παραμέτρους. Αξίες, όχι μόνο αριθμούς.

» Εάν μείνουμε αμέτοχοι, φυλακισμένοι των κανονισμών και της γραφειοκρατίας, η Ευρώπη έχει τελειώσει.

» Το να οικοδομήσουμε ξανά μία διαφορετική Ευρώπη δεν θα είναι εύκολο, μετά από τα όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια. Αλλά έχει έρθει τώρα η ώρα να προσπαθήσουμε να το κάνουμε όλοι μαζί. Η Ιταλία θα παίξει τον ρόλο της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook