Αεροπορικές εταιρείες όπως η Emirates, η Virgin, η Turkish Airlines, η Qatar, η Quantas, η Air Baltic, η Pegasus, η China Airlines, η China Eastern, η China Southern, η Philippines και η Cathay απέκλεισαν τους Έλληνες τουριστικούς πράκτορες από την πώληση εισιτηρίων για λογαριασμό τους.

Εταιρείες όπως η Emirates σταματούν προσωρινώς την πώληση εισιτηρίων της εταιρείας μέσω ελληνικών ταξιδιωτικών πρακτορείων και tour operators. Η κίνηση αυτή ερμηνεύεται ως έλλειψη εμπιστοσύνης στην εγχώρια αγορά. 

Μάλιστα, η Qatar Airways και η Turkish Airlines απέκλεισαν την πρόσβαση στο inventory στα ελληνικά ταξιδιωτικά γραφεία.

Την προηγούμενη εβδομάδα η Διεθνής Ένωση Αερομεταφορών (ΙΑΤΑ) επέβαλε στους τουριστικούς πράκτορες την εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων ανά εβδομάδα και όχι ανά δεκαπενθήμερο, όπως εφαρμοζόταν εδώ και λίγα χρόνια. Οι τουριστικοί πράκτορες θα κληθούν στις 16 Ιουλίου να προχωρήσουν σε εκκαθάριση των πωλήσεων αεροπορικών εισιτηρίων που έχουν διατεθεί στο διάστημα 16-30 Ιουνίου και 1-7 Ιουλίου. Το συγκεκριμένο καθεστώς των εβδομαδιαίων εκκαθαρίσεων θα ισχύσει ως και τον Σεπτέμβριο, με την τελευταία προβλεπόμενη εκκαθάριση να είναι στις 7 Οκτωβρίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook