Η Χανιώτισσα κολυμβήτρια Ροζάννα Λαμπαρδάκη, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Τεχνικής Κολύμβησης Νέων/Νεανίδων μιλά στο Flashnews.gr.

Η 17χρονη αθλήτρια του Ν.Ο. Χανίων στις δηλώσεις της εκφράζει την ικανοποίησή της και την υπερηφάνεια της για τη σημαντική επιτυχία που σημείωσε με τα χρώματα της Ελλάδας, ενώ κάνει κι έναν γενικότερο απολογισμό της παρουσίας της στο Βελιγράδι, παρουσιάζοντας και τους μελλοντικούς της στόχους.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για το ασημένιο μετάλλιο: «Είμαι πολύ ικανοποιημένη και υπερήφανη που κατάφερα μαζί με τις συναθλήτριές μου να ανέβω στο δεύτερο σκαλί του βάθρου, σε μία τέτοια μεγάλη διοργάνωση, όπως το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και γενικότερα όλα τα κορίτσια δώσαμε και την ψυχή μας για τη χώρα μας. Ήταν μία πολύ δύσκολη και “σκληρή” κούρσα, όπου ο ανταγωνισμός ήταν τεράστιος, όμως με την συνολική προσπάθεια και των τεσσάρων μας καταφέραμε το μέγιστο αυτό αποτέλεσμα. Μάλιστα το μετάλλιο αυτό αποτελεί το πρώτο μου σε τόσο υψηλό επίπεδο, με τα υπόλοιπα κορίτσια. Η εμπειρία ήταν απίστευτη και θα μείνει πάντα χαραγμένη στη μνήμη μου. Αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια σε όλες».

Για το αν αφιερώνει κάπου το μετάλλιό της: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω πρώτα απ’ όλα τον προπονητή μου, τον κ. Ηλία Καλαμαρίδη, που με στήριζε σε όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας μου και με έχει φτάσει τόσο ψηλά μέσα σε ενάμιση χρόνο. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, που είναι πάντα δίπλα μου σε ό,τι κάνω».

Για τη γενικότερη παρουσία της στη διοργάνωση: «Η βελτίωση των χρόνων μου στα 50μ.  bifins, αλλά και στα 100μ. bifins και επιφανείας αντίστοιχα, έδειξε ότι ήμουν σε καλή κατάσταση, ότι προετοιμάστηκα σωστά γι’ αυτή τη διοργάνωση και ότι μου βγήκε η προπόνηση που είχα κάνει… Βέβαια είχα μια ατυχία στο τελευταίο μου ατομικό αγώνισμα το οποίο ήταν το 50άρι άπνοια και αυτό μου στέρησε μία καλύτερη θέση κα ίσως και ένα μετάλλιο! Κατά τ’ άλλα είμαι αρκετά ευχαριστημένη από τη συνολική μου απόδοση».

Για τους μελλοντικούς της στόχους: «Η επόμενη διοργάνωση είναι το πανελλήνιο πρωτάθλημα, που θα γίνει στα Χανιά και στο οποίο θα προσπαθήσω για ό,τι καλύτερο. Μετά τελειώνει η αγωνιστική χρονιά και από την επόμενη σεζόν θα τεθούν νέοι στόχοι, αφού θα περάσω στην κατηγορία γυναικών. Εκεί τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα, αλλά θα παλέψω και θα κυνηγήσω τους στόχους μου, μέσα από σκληρή δουλειά με τον προπονητή μου».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook