Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα παραστεί την Τετάρτη το πρωί στη συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις μελλοντικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής της ευρωζώνης της Τρίτης καθώς και του Συμβουλίου της 25ης και 26ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ καθώς και ο πρόεδρος της Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θα συμμετάσχουν στη συζήτηση, η οποία θα ξεκινήσει στις 09:30 τοπική ώρα Γαλλίας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Ο πρόεδρος του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς θα προεδρεύσει της συζήτησης.

Η ομιλία του θα γίνει στον απόηχο της ομιλίας του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην Ολομέλεια. Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε την Αθήνα και τον έλληνα πρωθυπουργό «να μας εξηγήσει σε τι είπαν ‘όχι’ οι Έλληνες», βλέποντας επίσης τη «μπάλα στο γήπεδο της Ελλάδας» για επανέναρξη των συνομιλιών. 

«Στο γερμανικό Τύπο διαβάζω διάφορα πως έχω εξαφανιστεί» είπε ο Γιούνκερ ενώπιον της Ολομέλειας. «Δεν είπα τίποτε μετά το βράδυ της Κυριακής, και πιστεύω ότι κάποιες φορές θα έπρεπε να περιμένουμε πριν μιλήσουμε, και για αυτό ήρθα εδώ, στην Ευρωβουλή, να μιλήσω επειδή εδώ είναι το σπίτι της Δημοκρατίας» εξήγησε.

* Στις 8:30πμ, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ θα παρουσιάσει και θα συζητήσει τις προτεραιότητες της εισερχόμενης προεδρίας του Συμβουλίου. Το Λουξεμβούργο, ιδρυτικό μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναλαμβάνει για 12η φορά την εναλλασσόμενη προεδρία του Συμβουλίου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook