Ο Νέλσον Μαντέλα θα επιστρέψει στο σπίτι του και θα τύχει εκεί φροντίδας για οξεία λοίμωξη του αναπνευστικού, ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ο γιατρός, αρχηγός του ιατρικού σώματος του νοτιοαφρικανικού στρατού Βετζαϊνάντ Ραμλάκεν.

Ο Νέλσον Μαντέλα είναι καλά και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την υγεία του, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνένευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της χώρας.

"Ο Μαντίμπα είναι καλά", δήλωσε ο Κγκαλέμα Μοτλάντε.

"Υποβλήθηκε σε ειδικευμένες ιατρικές εξετάσεις στην κλινική Μίλπαρκ. Από ιατρικής απόψεως δεν υπάρχει λόγος πανικού...το ηθικό του είναι καλό", δήλωσε ο αντιπρόεδρος της χώρας σε ανακοίνωσή του που δόθηκε στη δημοσιότητα τη νύκτα.

"Ο κ. Μαντέλα υποφέρει από συνηθισμένες για την ηλικία του ασθένειες και από ένα πρόβλημα που εξελίχθηκε με το πέρασμα των ετών: έπασχε από φυματίωση στο Ρόμπεν Άιλαντ και έχει παρουσιάσει πολλές φορές λοιμώξεις του αναπνευστικού", ανέφερε ο αντιπρόεδρος της Νότιας Αφρικής.

Ο πρώτος μαύρος πρόεδρος της Νότιας Αφρικής, δυσκολεύεται να μιλήσει και να αναπνεύσει, βοηθείται από συσκευή οξυγόνου από τις πρώτες ώρες της Πέμπτης", αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας The Times.

Οι δηλώσεις του νοτιοαφρικανού αντιπροέδρου είναι οι πρώτες επίσημες πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του Νέλσον Μαντέλα, έπειτα από τη στάση που κράτησε αρχικά το Ίδρυμα Μαντέλα, κάνοντας λόγο για εξετάσεις ρουτίνας, γεγονός που τροφοδότησε την φημολογία.

"Είναι πολύ άρρωστος", αλλά "δεν κινδυνεύει η ζωή του", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγή του περιβάλλοντος του Νέλσον Μαντέλα.

protothema.gr