«Πενία τέχνας κατεργάζεται» και φαίνεται πως στη Ζάκυνθο κάτοικοι και επιχειρηματίες έχουν βρει τρόπο να έχουν… δωρεάν ηλεκτροδότηση, κλέβοντας ρεύμα από τις κολώνες του δημοτικού φωτισμού και χρεώνοντας τον ήδη υπερχρεωμένο δήμο!

Καθημερινά, τα συνεργεία καθαριότητας εντοπίζουν παράνομες συνδέσεις με τις παροχές του δημοτικού φωτισμού, οι οποίες τροφοδοτούν με ηλεκτρικό ρεύμα όχι μόνο τα σπίτια μέσα στα χωριά, αλλά και ολόκληρα συγκροτήματα ενοικιαζομένων δωματίων ή ακόμη και… πισίνες!

Τον τελευταίο χρόνο, μάλιστα, οι δράστες έχουν ήδη «φουσκώσει» τον λογαριασμό του δήμου στην ΔΕΗ με το υπέρογκο ποσό του 1,5 εκ. ευρώ! Το Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει την Δευτέρα, θα αποφασίσει το «ξήλωμα» όλων των παράνομων εγκαταστάσεων και την υποβολή μηνύσεων σε βάρος των υπευθύνων.

Στη Λάρισα τώρα, άγνωστοι «κυνηγοί του χαλκού» έβαλαν στο στόχαστρό τους τις εγκαταστάσεις του ΟΣΕ. Παραβίασαν μια αποθήκη του Οργανισμού σπάζοντας τα λουκέτα ασφαλείας και άρπαξαν από μέσα δεκάδες μέτρα καλωδίων και άλλα χάλκινα αντικείμενα, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ! Το περίεργο είναι ότι η κλοπή δεν έγινε αντιληπτή, παρά το γεγονός ότι ο χώρος φυλάσσεται σε 24ωρη βάση από τον ΟΣΕ!

protothema.gr