«Όταν δέχεσαι επίθεση πρέπει να περάσεις στην αντεπίθεση». Με την φράση αυτή που είπε στην διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τα Χανιά, η γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα έδωσε το στίγμα της πολιτικής του κόμματος αναφορικά με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης και της τρόικας.
Η κα Παπαρήγα η οποία ολοκληρώνει την διήμερη περιοδεία της στην Κρήτη με ομιλία της στις 8μμ απόψε στην πλατεία Νέων Καταστημάτων στα Χανιά, επεσήμανε ότι όλα τα δυσβάστακτα μέτρα που πλήττουν ευθέως τα λαικά στρώματα, θα «περάσουν» εάν δεν αντιδράσει ο λαός και εξέφρασε την βεβαιότητα πως «ο ελληνικός λαός θα αντιδράσει».
\”Κυριολεκτικά βάζουν τον ελληνικό λαό σε μια μέγγενη για 40 και 50 χρόνια και δεν ξέρω αν και όλο τον 21ο αιώνα.Βεβαίως όλα αυτά θα συμβούν αν ο ελληνικός λαός κρατήσει την στάση που κράτησε μέχρι τώρα.Είμαστε βέβαιοι ότι ο ελληνικός λαός η μεγάλη του πλειοψηφία θα αντιδράσει θα αντεπιτεθεί» είπε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ.

\"\"   \"\"

Με κεντρικό σύνθημα «δεν χρωστάω τίποτα με τον αγώνα μου θα σας τα πάρω όλα» η κα Παπαρήγα, κάλεσε όλους τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επαγγελματίες να κηρύξουν «επιθετικό πόλεμο» και να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς κυβέρνησης και Ευρωπαικής Ένωσης.
Μάλιστα έκανε λόγο για «λαική τρομοκρατία της εξουσίας» τονίζοντας πως δεν υπάρχουν άλλα μίγματα πολιτικής για να αναχαιτίσουν την επίθεση του κεφαλαίου.
«Σήμερα δεν υπάρχει γκρίζο. Υπάρχει μόνο άσπρο ή μαύρο. Ή θα είσαι με το ένα στρατόπεδο ή με το άλλο. Δεν μπορεί να είσαι στην μέση» είπε χαρακτηριστικά η γραμαμτέας του ΚΚΕ καλώντας τους εργαζόμενους να συγκρουστούν με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.
Σε ότι αφορά στα νέα δάνεια επεσήμανε πως από τα 140 δις , ο λαός δεν θα έχει να ωφεληθεί «ούτε ένα λεπτό» ενώ αντίθετα, τόνισε, εκείνοι που θα τα δώσουν θα πάρουν λιμάνια, βουνά, αεροδρόμια, ελεύθερους χώρους-φιλέτα κ.α.
Επιπλέον η κα Παπαρήγα επεσήμανε πως στα επόμενα χρόνια το οικοδόμημα της Ευρωπαικής Ένωσης θα υποστεί σημαντικούς τριγμούς και τόνισε ότι «παλεύουμε με τους άλλους λαούς της Ε.Ε. για την κατάργησή της».
Τέλος κάλεσε όλα τα λαικά στρώματα να συστρατευτούν με το ΚΚΕ για να γίνει δυνατή η οργανωμένη και αποτελεσματική αντίσταση στα μέτρα που οδηγούν τα λαικά στρώματα σε ακόμη μεγαλύτερη εξαθλίωση.
Flashnews.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook