Στα «ορεινά» της Βουλής εθεάθησαν νωρίτερα ο τέως και ο νυν υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης και Ευκλείδης Τσακαλώτος αντίστοιχα. 

Νωρίτερα, μιλώντας με δημοσιογράφους εξέφρασε την απόλυτη στήριξή του στον Ευκλ.Τσακαλώτο.

Μιλησε επίσης για την Ευρωζώνη και τον Σόιμπλε, υποστηρίζοντας ότι ο γερμανός υπουργός έχει ένα μετρημένο πλάνο για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Συμπλήρωσε μάλιστα ότι αυτή τη στιγμή είναι η καλύτερη για να το πετύχει. Ερωτηθείς για το εάν οι Γερμανοί έχουν υπολογίσει το κόστος ενός Grexit ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως ο Σόιμπλε θεωρεί πως οι απώλειες θα είναι ελεγχόμενες.

Χαρακτήρισε μάλιστα τον γερμανό ΥΠΟΙΚ ως τον μόνο υπουργό Οικονομικών της Ευρωζώνης με συντεταγμένη σκέψη και συγκεκριμένο πλάνο που ελέγχει απολύτως την πλειοψηφία του Eurogroup εκτός του Γάλλου ΥΠΟΙΚ.

Αναφορικά με την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών την απέδωσε στις έντονες πιέσεις που άσκησε ο Β. Σόιμπλε και οι οποίες συμπληρώθηκαν και από πιέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου τι περιμένει από μια πιθανή συμφωνία απάντησε ότι «είναι νωρίς να προδικάσουμε το αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων, σημειώνοντας ότι «ούτε και ο Ευκλείδης αυτή τη στιγμή ξέρει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook