Με την αφαίρεση των βράχων και την επίστρωση άμμου, που μεταφέρθηκε από το παρακείμενο λιμανάκι, ολοκληρώθηκαν οι παρεμβάσεις του Δήμου Γόρτυνας στις παραλίες του Λέντα και της Λούτρας.

Οι εργασίες καλλωπισμού των δυο παραλιών, προκειμένου να γίνουν πιο προσιτές στους λουόμενους που τις επισκέπτονται, ξεκίνησε πριν λίγες εβδομάδες, έπειτα από συντονισμένες ενέργειες της δημοτικής αρχής, του προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Μιαμούς και της ομάδας νέων της περιοχής.

Το πρώτο σκέλος αφορούσε τον καθαρισμό της παραλίας τόσο του Λέντα όσο και της Λούτρας, με την περισυλλογή και απομάκρυνση διάφορων υλικών όπως φύκια, σκουπίδια, ξύλα κτλ. Στη συνέχεια μηχανήματα του Δήμου Γόρτυνας αφαίρεσαν τις μεγάλες πέτρες και τους βράχους που υπήρχαν στην ακρογιαλιά και διαμόρφωσαν κατάλληλα τον χώρο, ο οποίος πριν λίγες ημέρες επιστρώθηκε με επιπλέον άμμο. Να τονιστεί πως η όλη πρωτοβουλία ανήκε στην ομάδα νέων του Λέντα, οι εκπρόσωποι της οποίας αφού ήρθαν σε επαφή με τον Δήμαρχο και τους τοπικούς φορείς, διοργάνωσαν και εν συνεχεία υλοποίησαν το πλάνο.

Ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Μιαμούς, Δημήτρης Γρηγοράκης ευχαρίστησε εκ μέρους των κατοίκων και κυρίως των επαγγελματιών της περιοχής, τα μέλη της δημοτικής αρχής και ειδικά τον Δήμαρχο Νίκο Σχοιναράκη, για την συνεργασία και την βοήθεια που προσέφεραν επιστρατεύοντας τα μηχανήματα του Δήμου αλλά και συμμετέχοντας κι οι ίδιοι στον καθαρισμό.

“Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Δήμαρχο που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και τα έργα υλοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι δυο παραλίες να είναι έτοιμες για να υποδεχθούν τους επισκέπτες ενόψει της τουριστικής περιόδου που ξεκίνησε.

Για μας τους κατοίκους και κυρίως τους καταστηματάρχες είναι σημαντικό στις δύσκολες οικονομικά μέρες που ζούμε, να ξέρουμε πως έχουμε σύμμαχο και αρωγό την δημοτική αρχή, προκειμένου να αποτελέσει ο Λέντας προορισμό για τους τουρίστες αλλά και τους ντόπιους που θέλουν να επισκεφτούν τον τόπο μας.

Επίσης να ευχαριστήσω τους επαγγελματίες που συμβάλουν οικονομικά προκειμένου να διατηρούμε καθαρό τον χώρο, αλλά και τους νέους μας που ήταν στην πρώτη γραμμή στην όλη προσπάθεια που έγινε για τον ευπρεπισμό της παραλίας.” τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γρηγοράκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook