Για πρώτη φορά κατα την φετινή αντιπυρική περίοδο, η Κρήτη εντάσσεται στις κατηγορίες υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Έτσι για αύριο Κυριακή, λόγω των ισχυρών ανέμων, ο Νομός Λασιθίου βρίσκεται στην κατηγορία 4 (πολύ υψηλός κίνδυνος) ενώ οι άλλοι τρείς Νομοί, Ηρακλείου, Ρεθύμνου και Χανίων, στην κατηγορία 3 (υψηλός κίνδυνος).
Ειδικά σε ότι αφορά στους Νομούς της χώρας που εντάχθηκαν στην κατηγορία πολύ υψηλού κινδύνου, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τους οργανισμούς περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης τ, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών, χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης κ.ά.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.
Πάντως ειδικά αυτή την χρονική περίοδο οι πολίτες στην Κρήτη θα πρέπει να είναι πολύ πιό προσεκτικοί, καθώς ακόμη δεν έχουν έρθει στο νησί τα δύο Πυροσβεστικά ελικόπτερα που θα σταθμεύουν σε Χανιά και Ηράκλειο, των οποίων η συνδρομή στις επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης έχει αποδειχθεί πολύτιμη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook